Τραμπ: Ζητά τώρα από τη Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία

0

Αλλαγή πλεύσης φαίνεται πως έχει αποφασίσει να κάνει ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στη Ρωσία παρά τα όσα κολακευτικά έχει πει κατά καιρούς για τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτή τη φορά δια στόματος του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ ζητά ξεκάθαρα από τη Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι αναμένει από την Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία και να αποκλιμακώσει τις βίαιες συγκρούσεις στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Σον Σπάισερ. «Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει ότι αναμένει από την ρωσική κυβέρνηση να αποκλιμακώσει την βία στην Ουκρανία και να επιστρέψει την Κριμαία» τόνισε ο Σπάισερ κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου. «Παράλληλα προσδοκά και επιθυμεί την συνεννόηση με την Ρωσία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η χερσόνησος της Κριμαίας προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, κλιμακώνοντας την ένταση στις σχέσεις της Μόσχας με το Κίεβο.

Η αντίδραση της Ρωσίας

Έντονη ήταν η αντίδραση των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας (Sputnik και Russia Today) για τις δηλώσεις αυτές και με κεντρικά άρθρα τους έσπευσαν να υπενθυμίσουν το δημοψήφισμα του 2014 στην Κριμαία, όπου με ποσοστό κοντά στο 97% οι πολίτες αποφάσισαν να προσαρτηθούν στην Ρωσική Ομοσπονδία. Εξίσου ικανοποιητικό για τη ρωσική κυβέρνηση ήταν και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Σεβαστούπολη.

Το δε  Sputnik χαρακτηριστικά σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι θα «εξετάσει» την αναγνώριση της Κριμαίας – και επίσημα- ως κομμάτι της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι οι πολίτες αυτοί θέλουν να ζήσουν στη Ρωσία.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner