Ξεπουλιούνται τα ελληνικά ομόλογα μετά τη συνεδρίαση του ΔΝΤ

0

Πωλήσεις ομολόγων πυροδότησε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα με τους επενδυτές να βλέπουν παράταση του αδιεξόδου.

Το διετές ελληνικό χρεόγραφο σημειώνει σήμερα απόδοση 9,9% και το δεκαετές απόδοση 7,6%, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά θεωρούν πως οι διαφωνίες που καταγράφηκαν στη δήλωση που εξέδωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το βαθμό της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους όσο και για το ύψος των πλεονασμάτων μεσοπρόθεσμα, δείχνουν πως η χάραξη μιας κοινής γραμμής εντός του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα καθίσταται αρκετά δύσκολη.

Ο Ασόκα Μόντι (Ashoka Mody) (προηγούμενο άρθρο ΕΔΩ), επισκέπτης καθηγητής διεθνούς οικονομικής πολιτικής στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, ο οποίος έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής των τμημάτων έρευνας και Ευρώπης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχολίασε στο twitter το γεγονός ότι η απόδοση του διετούς ομολόγου άγγιξε το 10%. «Απογοήτευση με τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ: περισσότερες αόριστες υποσχέσεις, ελπίζοντας ότι το πρόβλημα θα απομακρυνθεί;» έγραψε.

Share.

Comments are closed.