Κυρώσεις εναντίον Ιρανών επέβαλε η Ουάσινγκτον μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

0

Kυρώσεις εναντίον των Ιρανών επέβαλε η Ουάσινγκτον, μετά την αυστηρή προειδοποίηση του Προέδρου Τραμπ μέσω twitter σχετικά με την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Τεχεράνη.

«Το Ιράν παίζει με τη φωτιά. Δεν εκτιμούν πόσο ευγενικός ήταν μαζί τους ο πρόεδρος Ομπάμα. Εγώ δεν θα είμαι!», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος ανεβάζοντας τους τόνους μετά την απαγόρευση εισόδου πολιτών από το Ιράν και ακόμα έξι μουσουλμανικές χώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο από λύκους. Λύκοι όπως η αλαζονική κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε αυτόν τον κόσμο πρέπει να μείνουμε άοπλοι και να τους αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν; Σε καμία περίπτωση. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ», δήλωσε ο Αγιατολάχ Αχμάντ Καταμί.

Ως απάντηση στην ταξιδιωτική απαγόρευση, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να μη συμμετάσχει η ομάδα ελεύθερης πάλης των ΗΠΑ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη χώρα.

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν θα εκδίδονται βίζες για αμερικανούς αλλά θα υπάρχουν εξαιρέσεις για ορισμένους, οι περιπτώσεις των οποίων θα παραπέμπονται σε Επιτροπή που έχει συσταθεί στο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner