Τουρκία: Αντισμήναρχος που ήταν μαζί με τον Τούρκο Α/ΓΕΣ στα Ίμια συνελήφθη αμέσως μετά

0

Σε μια άγνωστη παραπολιτική ιστορία αναφέρονται από χθες όλα τα μεγάλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως ήταν γνωστό την Κυριακή, αμέσως μετά την περιοδεία του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ στην περιοχή των Ιμίων το τουρκικό μαχητικό πλοίο επέστρεψε στην Αλικαρνασσό. Ήταν επίσης γνωστό πως τον Ακάρ συνόδευαν οι αρχηγοί των σωμάτων στρατούς της Τουρκίας καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων δυνάμεων.

Ωστόσο, διαφορετική τροπή πήραν τα πράγματα για την πρώτη γυναίκα αντισμήναρχο της Τουρκικής Αεροπορίας, την Μπιλγκεχάν Μπουλμπούλ, η οποία συνελήφθη αμέσως μόλις πάτησε το πόδι της στην Αλικαρνασσό.

Η αντισμήναρχος συνελήφθη καθώς υπάρχουν μαρτυρίες εναντίον της πως έχει σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ως υπεύθυνο για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Η Μπουλμπούλ είχε συληφθεί τον Ιούλιο αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος αλλά αργότερα είχε αφεθεί ελεύθερη. Μαζί με την Μπουλμπούλ συνελήφθη και ο άντρας της, που και αυτός είναι στρατιωτικός και μάλιστα συνταγματάρχης. Το ζευγάρι κατηγορείται πως οργάνωνε μυστικές συναντήσεις μεταξύ υψηλόβαθμων στρατιωτικών με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. 

Δείτε τα δημοσιεύματα των τούρκικων ιστοσελίδων: Χουριέτ, NTV και internethaber.com για το θέμα αυτό.

Share.

Comments are closed.