Χρήστος Μπόνης: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση με εκπροσώπους της Alpha Bank

0

Αισιοδοξία και θετικό κλίμα για την επόμενη μέρα του τηλεοπτικού σταθμού Mega προέκυψε μετά την χθεσινή συνάντηση των εργαζομένων του καναλιού με εκπροσώπους της Alpha Bank.

Με βάση τα όσα ειπώθηκαν, επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει μία κατ’ αρχάς συμφωνία με τους δύο βασικούς μετόχους Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα. Οι συζητήσεις, ανέφεραν οι εκπρόσωποι των τραπεζών, είναι σοβαρές και όλα δείχνουν ότι θα καρποφορήσουν άμεσα.

Πρόθεση και των δύο πλευρών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αφροδίτης Γραμμέλη στο protothema.gr, είναι να βρεθεί μία βιώσιμη και μόνιμη λύση, πάντα λαμβάνοντας υπόψη ότι «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Η πρόθεση από την πλευρά των τραπεζών είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ενώ, όπως αναφέρθηκε, κομβικό σημείο.. στις διαπραγματεύσεις είναι ο διευθύνων σύμβουλος που θα οριστεί, καθώς από το σημείο αυτό θα μπορεί να υλοποιηθεί το σχέδιο που θα ξεμπλοκάρει την χρηματοδότηση και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Σε ό,τι αφορά το ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως αναφέρει η Γραμμέλη στο protothema.gr,, αυτό ακόμη δεν έχει πλήρως καθοριστεί, καθώς εξαρτάται άμεσα από το «business plan» που θα αποφασιστεί. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι δύο πλευρές μιλούν για ένα κανάλι ελαφρώς συρρικνωμένο, αλλά στην ίδια τάξη μεγέθους.

Αυτό που ξεκαθάρισαν οι εκπρόσωποι της Alpha Bank και έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι πως οι όποιες εξελίξεις στον ΔΟΛ δεν επηρεάζουν την υπόθεση του Mega.

Οι εργαζόμενοι, όπως ήταν λογικό, ζήτησαν να μάθουν αν υπάρχει δυνατότητα καταβολής κάποιων μισθών και η απάντηση ήταν πως γίνονται προσπάθειες να καταβληθεί τουλάχιστον ένας μισθός τις επόμενες ημέρες μέσω των τιμολογίων που απελευθερώθηκαν, ενώ, από την πλευρά της, η τράπεζα δεσμεύτηκε να ενημερώσει τους εκπροσώπους του καναλιού τηλεφωνικά την επόμενη Δευτέρα.

Οι επόμενες ημέρες πάντως χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμες. 

Προηγούμενα άρθρα

  1. Χρήστος Μπόνης: Τα παχιά λόγια και η Ηλεκτρονική
  2. Χρήστος Μπόνης: Ο Μητρόπουλος διευκόλυνε τον εκδότη! (τον ποιον;)
  3. Χρήστος Μπόνης: Συνεργασία Χατζηνικολάου – Κουρτάκη
  4. Χρήστος Μπόνης: Κατάλαβε κανείς τι έγινε στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ;
  5. Ο φωτορεπόρτερ Χρήστος Μπόνης σχολιάζει λίγο διαφορετικά το ντέρμπι
Share.

Comments are closed.