Χρήστος Μπόνης: Κατάλαβε κανείς τι έγινε στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ;

0

2ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – κατάλαβε κανείς τι έγινε;

Εκτός φυσικά από την απρόσμενη και απαράδεκτη στάση του Τσίπρα να ζητήσει να ξαναγίνει ψηφοφορία για κάτι που δεν του άρεσε, τίποτε ουσιαστικό δεν βγήκε.

Βέβαια πολιτικά συμπεράσματα βγήκαν πολλά αλλά για τους περισσότερους Συριζαίους που ανέμεναν κάτι άλλο, τίποτε δεν μάθανε. Ένα από αυτά που θα θυμούνται είναι το 94% περίπου που πήρε ο Τσίπρας Αλλά μέχρι εδώ διότι στην επόμενη ψηφοφορία για ανάδειξη των μελών της Κ.Ε οι δικοί του καταποντίστηκαν.

Ο Παππάς κατετάγη 8ος (από 6ος στο προηγούμενο) ενώ οι φιλοδοξίες του ήταν (μιας και είχε μπλεχτεί με τον νόμο για τους καναλάρχες) τουλάχιστον στην πρώτη τριάδα. Ο Αλ Φλαμπουράρης (γνωστός για το δεσμό του με τον Τσίπρα) καπάρωσε την 41η θέση!!!!! Ακόμη και ο διευθυντής του (του Τσίπρα) Δ. Τζανακόπουλος (απο 22ος το προηγούμενο) καπάρωσε και αυτός μια θέση με τον αριθμό 40. Δραγασάκης από 1ος κατετάγη 5ος, Βίτσας (πρ γραμματέας) από 6ος κατετάγη 16ος.

Τώρα στην αντίθετη πλευρά .Οι αντίπαλοι Τσίπρα τα πήγαν πολύ καλά. Ο Βούτσης πολύ ψηλότερα από την προηγούμενο συνέδριο. Ο Σκουρλέτης (εν μέσω επιδοκιμασιών και χειροκροτημάτων κατετάγη 6ος, ακόμη και ο Φίλης που έχει τελείως αντίθετη θέση με τον Τσίπρα στο εκκλησιαστικό κατετάγη 2ος.

Αν όλα αυτά δεν προξενούν εντύπωση, ανησυχία και δεν πονοκεφαλιάζουν τον πρωθυπουργό, τότε μάλλον δεν έχει αίσθηση. Αλλά επειδή θεωρώ ότι τα έχει αντιληφθεί καλύτερα από όλους για τον λόγο αυτό στον ανασχηματισμό θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις. Και το λέω αυτό διότι ο Τσίπρας δεν δίστασε να εκτοπίσει με τον τρόπο του τον άνθρωπο που τον ανέδειξε τον Αλ Αλαβάνο, δεν δίστασε να εκδιώξει τον Κουβέλη από το κόμμα μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές, δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση με τον δικό του, τον Τατσόπουλο, ο οποίος οδηγήθηκε σε αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση, δεν δίστασε να φάει τον κολλητό του τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, δεν δίστασε να βρει τρόπο (ψήφιση μνημονίου, αλλαγή διαχείρισης του δημοψηφίσματος) να εκπαραθυρώσει τον κύριο αντίπαλό του, τον Λαφαζάνη, πόσο μάλλον τον επικίνδυνο από άποψη δημοφιλίας εκείνο τον καιρό Βαρουφάκη Και δεν δίστασε να βάλει τον Παππά να φέρει έναν τέτοιο νόμο για τα τηλεοπτικά. Που αν τον κερδίσει στο Σ.τ.Ε. τότε θα μοιράζετε με τον Παππά τα αποτελέσματα του θριάμβου, αν εκπέσει τότε ο Παππάς θα πέσει στο πυρ το εξώτερον.

Share.

Comments are closed.