Γαλλία: Πρώτη η Λεπέν σε νέα δημοσκόπηση της Le Monde

0

Η Μαρίν Λεπέν προηγείται πλέον στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο των εκλογών αυτών που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Η Λεπέν φαίνεται να κερδίζει στήριξη που κυμαίνεται μεταξύ 25 και 26% έναντι 23 με 25% για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Φρανσουά Φιγιόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos Sopra Steria για λογαριασμό των Cevipof και Le Monde.

Αντίθετα, στα μέσα Δεκεμβρίου ο Φιγιόν προηγούνταν με ποσοστό περίπου 28% και η Λεπέν ακολουθούσε με 25%. Παρατηρούμε, δηλαδή μια αντιστροφή ρόλων μεταξύ τους.

Καθησυχαστικός είναι ο ευρωπαίος επιτρόπος Πιερ Μοσκοβισί, οποίος δήλωσε από το Νταβός ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα η Μαρίν Λεπέν να εξασφαλίσει την ευρεία στήριξη που χρειάζεται για να πάρει τη νίκη.

«Δεν ανησυχώ ότι η κ. Λεπέν θα γίνει πρόεδρος», ανέφερε ο επίτροπος μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. «Δεν θέλω την κ. Λεπέν στην εξουσία. Ποτέ, μα ποτέ στη χώρα μου», σχολίασε.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ωστόσο κερδίζει έδαφος.
Ο Ζαν Λικ Μελανσόν, που στηρίζεται από το Κομμουνιστικό κόμμα, λαμβάνει στήριξη μεταξύ 14 και 15%.

Το πλήρες άρθρο του Gérard Courtois της γαλλικής εφημερίδας Le Monde με τίτλο «Présidentielle : Le Pen, Fillon et Macron en tête dans les intentions de vote au premier tour» στα γαλλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.