Οι Τούρκοι συνέλαβαν τον δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα

0

Τον δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς συνέλαβαν οι τουρκικές Αρχές αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Hurriyet στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης κατά την οποία χάθηκαν 39 ζωές, είναι Ουζμπέκος, ονομάζεται Abdulgadir Masharipov, αν και χρησιμοποιούσε το όνομα (Ebu Muhammed Horasani) και συνελήφθη από τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σε σπίτι φίλου του, στην περιοχή Esenyurt της Κωνσταντινούπολης, όπου βρισκόταν με τον 4χρονο γιο του.

Όπως αναφέρεται σε τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για μέλος του Ισλαμικού Κράτους το οποίο οι Αρχές παρακολουθούσαν από την επομένη της επίθεσης. Η αστυνομία είχε συλλάβει εδώ και αρκετές ημέρες και κρατούσε τη σύζυγό του χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της, καθώς επίσης και αρκετά ακόμη άτομα σε προηγούμενη έφοδο που είχε πραγματοποιήσει. 

Η Masharipov είχε δηλώσει στις Αρχές ότι γνώριζε πως ο σύζυγός της «συμπαθούσε» το Ισλαμικό Κράτος, δεν είχε όμως την παραμικρή ιδέα ότι υπήρξε μέλος του και μάλιστα ενεργό.

Ο μακελάρης του κλαμπ Ρέινα έχει μεταφερθεί στα κεντρικά γραφεία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης όπου και ανακρίνεται. 

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Ηurriyet με τίτλο «Reina saldırganı Esenyurt’ta yakalandı: İşte son bilgiler…» στα ρούρκια, πατώντας ΕΔΩ

 

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner