Κορυφώνεται η κόντρα Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και Αιντίν Ντογάν

0

Συνεχίζονται οι διώξεις εναντίον του Ομίλου Ντογάν στην Τουρκία. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, συνελήφθη ο Ερέμ Τουργκούτ Γιουσέλ, νομικός σύμβουλος του ομίλου καθώς και ο Γιαχιά Ουζντιέν πρώην διευθύνων σύμβουλος. Και οι δύο συνελήφθησαν από τις αρχές, καθώς κατηγορούνται ότι έχουν σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά από αυτές τις συλλήψεις οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν ραγδαία πτώση, έως και 9,9% στο άνοιγμα, αλλά στη συνέχεια ανέκαμψαν αρκετά. Ειδικά η μετοχή της εφημερίδας Hurriyet, η οποία ανήκει στον όμιλο, κατέγραψε πτώση έως και 7,6%.

Η Ντογάν, στην οποία μεταξύ άλλων ανήκει και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ανακοίνωσε ότι οι έφοδοι της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν μόνο στα ιδιωτικά γραφεία και στα σπίτια των δύο προαναφερθέντων προσώπων και ότι η λειτουργία του ομίλου δεν επηρεάστηκε.

Η Ντογάν έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, στον ενεργειακό και χρηματοπιστωτικό τομέα και στον τομέα του τουρισμού. Τα κτίρια που την στεγάζουν είναι το «Trump Towers» της Κωνσταντινούπολης και ο Αιντίν Ντογάν, ιδιοκτήτης του ομίλου, είναι στενός συνεργάτης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και φυσικά υπάρχει η ανησυχία μεταξύ των Τούρκων αξιωματούχων πως οι διώξεις αυτές ενδεχομένως να «ενοχλήσουν» τον νέο-εκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Share.

Comments are closed.