Έγκλημα πάθους η δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία – Συνελήφθη η σύζυγος του πρέσβη 

0

Ανατροπή φαίνεται πως υπάρχει τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη στη Βραζιλία, καθώς πλέον τα βραζιλιανικά Μέσα κάνουν λόγο για έγκλημα πάθους.

Ο 59χρονος Κυριάκος Αμοιρίδης εξαφανίστηκε από το σπίτι του στις 26 Δεκεμβρίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου βρισκόταν με τη σύζυγό του για διακοπές.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης φαίνεται πως είναι θύμα ενός εγκλήματος πάθους και συνδέουν μάλιστα εμμέσως τη σύζυγό του, Φρανσουά Αμοιρίδη η οποία είχε εξωσυζυγικές σχέσεις με αξιωματικό της βραζιλιάνικης αστυνομίας Sergio Gomes Moreira Filho.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι  ο Έλληνας πρέσβης δολοφονήθηκε σε σπίτι συγγενών όπου διέμενε και όχι στο σημείο όπου βρέθηκε το καμένο αυτοκίνητο κάτω από τη γέφυρα ενός αυτοκινητόδρομου στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι βρέθηκε κηλίδα αίματος σε έπιπλα του σπιτιού, αλλά και στον καναπέ και ότι όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται ήδη στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη, η οποία κατάγεται από τη Βραζιλία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με έναν αξιωματούχο της βραζιλιανικής αστυνομίας. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός κατέθεσε σε αστυνομικό τμήμα για το περιστατικό, συνοδευόμενος μάλιστα κι από δικηγόρο.

Στο ίδιο αστυνομικό τμήμα μετέβη και η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη συνοδευόμενη από αστυνομικούς και τον δικηγόρο της και καταθέτει για την εξαφάνιση και τη δολοφονία του Κυριάκου Αμοιρίδη.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρχές έχουν υποβάλλει επίσημο αίτημα στην Interpol, αλλά και στην αστυνομία της Βραζιλίας, με σκοπό Έλληνες αξιωματούχοι να μεταβούν στη Βραζιλία και να παρακολουθήσουν από κοντά τις έρευνες που γίνονται εκεί.

Εάν γίνει δεκτό το αίτημα, τότε κλιμάκιο Ελλήνων αξιωματικών θα αναχωρήσουν άμεσα για τη Βραζιλία. Το ταξίδι αυτό θα γίνει και μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής που θα υποβάλλουν οι ελληνικές αρχές.

  • Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Rafael Galdo, της βραζιλιάνικης εφημερίδας OGLOBO με τίτλο «Polícia pede à Justiça prisão de mulher do embaixador grego» στα πορτογαλέζικα, πατώντας ΕΔΩ
  • Επίσης διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Joana Costa, της καθημερινής εφημερίδας του Ρίο ντε Τζανέιρο Βραζιλίας O Dia Online με τίτλο « Polícia pede prisão de PM, mulher de embaixador e de mais um suspeito » στα πορτογαλέζικα, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.