Βερολίνο: Ανάληψη ευθύνης από το ISIS για την επίθεση

0

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση με φορτηγό στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό Βερολίνο, που είχε ως αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 48 να τραυματιστούν εκ των οποίων 18 σοβαρά., όπως μετέδωσε το προσκείμενο στην οργάνωση πρακτορείο Amaq.

«Το πρόσωπο που ανέλαβε την εκτέλεση της επιχείρησης είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και εκτέλεσε την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετηθούν οι υπήκοοι των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά το ISIS», ανέφερε το Amaq.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι τζιχαντιστές αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του δράστη -ο οποίος παραμένει ασύλληπτος και είναι οπλισμένος- έναν «μαχητή του Ισλαμικού Κράτους». Είναι η πρώτη φορά που το ISIS μιλά για «στρατιώτη» του, ενώ αυτός βρίσκεται ακόμα στη ζωή.

Επιπλέον βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ με τον δράστη της επίθεσης, καθώς γερμανικές αστυνομικές πηγές παραδέχτηκαν ότι συνέλαβαν «λάθος άνθρωπο», την ώρα που ο πραγματικός δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος και οπλισμένος.

Λίγο νωρίτερα, ο άνδρας που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για την επίθεση αφέθηκε ελεύθερος, διότι οι γερμανική αστυνομία είχε συλλάβει «λάθος άνθρωπο». Έτσι σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, οι αρχές δεν έχουν μέχρι τώρα συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία προκειμένου να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του υπόπτου, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες κατά την ανάκρισή του.

«Είναι πιθανό να εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος ο δράστης και είναι φυσικό ο κόσμος να ανησυχεί. Πιστεύω ότι οι κάτοικοι αυτής της πόλης θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Βερολίνου.

Share.

Comments are closed.