Στον Δήμο Χαλανδρίου για 40 χρόνια τα 30 στρέμματα του Νομισματοκοπείου

0

Μετά από αίτημα του δημοτικού συμβουλίου και έπειτα από την ειδική συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, στην οποία κλήθηκε και η δημοτική αρχή, ψηφίστηκε από την ολομέλεια του Κοινοβουλίου η παραχώρηση για 40 χρόνια στον Δήμο Χαλανδρίου του οικόπεδο του Νομισματοκοπείου

Το οικόπεδο χαρακτηρίστηκε  πλέον ως χώρος αθλητισμού, πολιτισμού και πρασίνου.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος είχε ουσιαστικά προεξοφλήσει αυτή την επιτυχία μιας και είχε γράψει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, στις 17 Νοεμβρίου 2016 τα εξής:
«Στον Δήμο Χαλανδρίου τα 30 στρέμματα του Νομισματοκοπείου
«Από χθες (σ.σ.: προχθές) το απόγευμα το Χαλάνδρι μαθαίνει σιγά σιγά τα νέα. Μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, στην οποία κληθήκαμε για διαβούλευση, το θέμα πήρε τον δρόμο του. Σε λίγες μέρες το Χαλάνδρι αποκτά τα 30 στρέμματα του Νομισματοκοπείου.
»Η διάταξη προβλέπει την παραχώρηση στον Δήμο για 40 χρόνια ενώ καταργείται κάθε προηγούμενη διαφορετική πρόβλεψη. Ο χώρος αποκτά χρήση αθλητισμού -πολιτισμού και πρασίνου.
»Πέρα από την τεράστια σημασία που έχει για την πόλη και ειδικά για το Κάτω Χαλάνδρι, η απόκτηση της αλάνας -όπως την λέγαμε παιδιά- αποτελεί και δικαίωση όσων πρωτοστάτησαν πριν μερικά χρόνια στη ματαίωση των σχεδίων οικοδόμησης του χώρου. Συνεχίζουμε…
».

Share.

Comments are closed.