ΤΙΜΕ: Οι 10 καλύτερες φωτογραφίες του κόσμου για το 2016 και ανάμεσά τους και μια ελληνική

0

Το αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ βράβευσε τις δέκα καλύτερες φωτογραφίες για το 2016, με τις απεικονίσεις τους να καλύπτουν πληθώρα θεμάτων. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις φωτογραφίες, όπως και σε όλη τη χρονιά εν γένει, κατέχει το προσφυγικό. Ανάμεσα στους βραβευθέντες βρίσκεται και ο Άρης Μεσσίνης,γιος του επίσης φωτορεπόρτερ Δημήτρη Μεσσήνη, με τη φωτογραφία του «Μια διάσωση στη θάλασσα».

Οι 10 καλύτερα φωτογραφίες, σύμφωνα με το ΤΙΜΕ είναι:

  1. Jonathan Bachman—Reuters H Ieshia Evans αντιμέτωπη με τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ διαδηλώνει κατά της δολοφονίας του Alton Sterling κοντά στο αστυνομικό τμήμα του Baton Rouge.
  2. The STRINGER (Ανωνυμος) – TURKEY’S COUP H φωτογραφία είναι τραβηγμένη στη γέφυρα του Βοσπόρου στην Τουρκία τον καιρό του αποτυχημένου πραξικοπήματος, , όπου πολίτες κακοποιούν στρατιώτες. Το όνομα του φωτογράφου για λόγους προστασίας δεν αναφέρεται και αντικαθίσταται από της φράση
  3. Karam Al-Masri—Agence France-Presse/Getty Images Το δράμα ενός μικρού αγοριού δίπλα στο πτώμα ενός συγγενή του ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στο Χαλέπι.
  4. Daniel Berehulak—The New York Times/Redux  Η εξάχρονη Jimji κλαίει δίπλα στο πτώμα του νεκρού 25χρονου πατέρα της στη Μανίλα των Φιλιππίνων
  5. Alberto ReyesMια ομάδα φωτογράφων ετοιμάζεται να καλύψει την άφιξη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αβάνα και ο Alberto Reyes συνέλαβε το Air Force One να πετάει πάνω από τις γειτονιές της Αβάνας στην Κούβα.
  6. Aris Messinis—Agence France-Presse/Getty Images  Οι πρόσφυγες περιμένουν να διασωθούν από μέλη της ΜΚΟ Air Force One στη Μεσόγειο, περίπου 15 ναυτικά μίλια έξω από τη Λιβύη.
  7. James Nachtweyfor TIME  Πρόσφυγες που φοράνε αδιάβροχα περιμένουν το συσσίτιο σε έναν καταυλισμό προσφύγων στην Ελλάδα, κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.
  8. Evan Vucci—AP  Ο Ρεπουμπλικάνος εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται στο ακροατήριο του σε ομιλία στη Βόρεια Καρολίνα
  9. Cameron Spencer-Getty Images «Η λαμπρότητα του Γιουσέιν Μπολτ» Ο αθλητής φαίνεται να χαμογελά γνωρίζοντας ότι οι συναθλητές του είναι πίσω κι έτσι αυτός απολαμβάνει τα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιτελικού. Χαρακτηριστικά στοιχεία το προβάδισμα, ο διασκελισμό, που κάνουν την τέλεια μορφή.
  10. Scott Kelly—NASA  Μια τεράστια χιονοθύελλα καλύπτει την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, ορατή από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του αμερικάνικου περιοδικού TIME με τίτλο «top-10-photos of the year 2016» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ και δείτε μια μια τις βραβευμένες φωτογραφίες 

Share.

Comments are closed.