Συρία: ΗΠΑ και Γαλλία κατηγορούν τη Ρωσία ότι δεν θέλει εκεχειρία στο Χαλέπι

0

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον το 95% του Χαλεπίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Οι αντάρτες αποσύρθηκαν από ακόμη έξι σημαντικές συνοικίες και διατηρούν τον έλεγχο μόνο σε ένα μικρό κομμάτι της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επεσήμανε πως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.

«Κρατάμε στο μυαλό μας την εμπειρία μας. Όταν οι αντάρτες σταματούν τις επιχειρήσεις για να εφοδιαστούν και τρομοκρατούν τον απλό πληθυσμό με άγριο τρόπο, τότε πρέπει να συμφωνήσουμε για τους διαδρόμους που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό με τους Αμερικανούς πολύ σύντομα», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Γαλλία και ΗΠΑ κατηγόρησαν από κοινού τη ρωσική κυβέρνηση ότι ψεύδεται διαρκώς για την πρόθεσή της να διαπραγματευτεί μία ενδεχόμενη εκεχειρία στο Χαλέπι.

«Αντί να γίνει δεκτή η πρότασή μας για εκεχειρία, η Ρωσία μας ενημέρωσε ότι η κατάπαυση του πυρός δεν μπορεί να εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν στο Χαλέπι. Με δεδομένη την κατάσταση στο Χαλέπι και όσα συμβαίνουν σε βάρος των αμάχων, αυτό είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κέρμπι.

To Aleppo24 αναφέρεται σε θηριωδίες Άσαντ εναντίον αμάχων

Το Aleppo24 το οποίο περιγράφει τον εαυτό του ως ανεξάρτητη πηγή ενημέρωσης,  μεταδίδει πως υπάρχουν ισχυρισμοί πως ο Συριακός Στρατός έκαψε ζωντανά παιδιά.

«Οι δυνάμεις του Άσαντ και οι στρατιωτικές αποσχίστηκες δυνάμεις που έχουν συμμαχήσει μαζί του, έχουν διαπράξει αποτρόπαιες σφαγές κατά των πολιτών στο Χαλέπι στις γειτονιές τις οποίες ανεκατέλαβαν πρόσφατα. Έχουν σκοτώσει περισσότερους από 80 πολίτες. Οι περισσότεροι από αυτούς κάηκαν ζωντανοί.. Όταν οι δυνάμεις Άσαντ κατέλαβαν τη γειτονιά Firdaw έκαψαν ζωντανά τουλάχιστον 9 παιδιά, 4 γυναίκες, ενώ εκτέλεσαν άλλους 20 πολίτες. Έκαψαν , επίσης, ζωντανούς 5 πολίτες κοντά στο σημείο ελέγχου Bostan Al Qasr και δολοφόνησαν 8 μέλη της οικογένειας Σιντά τα οποία αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους» γράφει χαρακτηριστικά το Aleppo24.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner