Απόπειρα νοθείας κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας στο 36ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

0

Μεγάλη ένταση επικράτησε την τελευταία μέρα του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή περίπου μισής ώρας της διαδικασίας, για την ψηφοφορία προεδρείου, όταν αποκαλύφθηκε ότι σύνεδρος επιχείρησε να ψηφίσει με κάρτα μέλους που ανήκε σε άλλο πρόσωπο. Η νοθεία επιχειρήθηκε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και αποτράπηκε μετά από την άμεση παρέμβαση των μελών της εφορευτικής επιτροπής.

Η λαθροχειρία επιχειρήθηκε, από στέλεχος της ΔΑΚΕ, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ που διεξάγεται στο ξενοδοχείο NOVOTEL.

Συγκεκριμένα, εκλεγμένος αντιπρόσωπος από την Ομοσπονδία των Τελωνειακών με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Απόστολος Παπαντώνης, ενώ είχε ψηφίσει και το όνομά του είχε διαγραφεί από τις εκλογικές λίστες, επιχείρησε να ψηφίσει ξανά στη θέση του γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη-Πέτρου Σπανάκη που κι αυτός ήταν εκλεγμένος σύνεδρος αλλά απουσίαζε από τον χώρο του συνεδρίου κατά τη διάρκεια κρίσιμης ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΑΔΕΔΥ, χρησιμοποιώντας το διαβατήριο και την κάρτα συνέδρου του να ψηφίσει αντ’ αυτού.

Όμως ο δικαστικός αντιπρόσωπος αντελήφθη εγκαίρως τη λαθροχειρία και ζήτησε τη σύλληψη του Απόστολου Παπαντώνη. Λίγη ώρα αργότερα περιπολικό έφτασε έξω από το NOVOTEL και προσήγαγε το στέλεχος της ΔΑΚΕ προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας.

Ζήτησε παραιτήσεις ο Μητσοτάκης

Τις παραιτήσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που φέρονται να εμπλέκονται σε καταγγελίες για λαθροχειρία κατά τις αρχαιρεσίες στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ ζήτησε και έλαβε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα παραιτήθηκαν οι δυο εμπλεκόμενοι, ο γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, αλλά και το μέλος της ΔΑΚΕ και μέλος της Ομοσπονδίας Τελωνειακών, Απόστολος Παπαντώνης.

Share.

Comments are closed.