Η αντίδραση της Ρωσίας στην εκλογή του Τραμπ

0

Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον νικητή των αμερικάνικων εκλογών Donald Trump, σύμφωνα με το ρώσικο πρακτορείο TASS.

Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα «για συνεργασία ώστε να καλυτερέψουν οι Ρωσίας-ΗΠΑ και, επίσης, να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα της διεθνούς ατζέντας και επίσης να δοθούν  αποτελεσματικές απαντήσεις στις προκλήσεις για την παγκόσμια ασφάλεια».

Ο Πούτιν εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι «ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον, με βάση τις αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και ρεαλιστική στάση απέναντι θέσεις του άλλου ικανοποιεί τα συμφέροντα των λαών των χωρών μας και ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα.»

Ο πρόεδρος Πούτιν ευχήθηκε Trump επιτυχία στην νέα του ιδιότητα ως αρχηγού του κράτους.

Άλλες αντιδράσεις στη Ρωσία

Ο πρόεδρος της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα ελπίζει πως θα υπάρξει ένας πιο εποικοδομητικός διάλογος με τις ΗΠΑ τώρα που εξελέγη ένας νέος πρόεδρος, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν, πρόεδρος της ρωσικής Δούμας και στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πως το κοινοβούλιο θα καλωσόριζε οποιαδήποτε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Μείωση γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του ρωσικού κρατικού επενδυτικού ταμείου, δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως η προεδρική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ θα μειώσει τις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις.

«Μια αμερικανική εξωτερική πολιτική με λιγότερες αντιπαραθέσεις θα προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για το κοινό (ρωσο-αμερικανικό) εμπόριο και τις επενδύσεις», ανέφερε ο Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Russian Direct Investment Fund, σε ανακοίνωση. Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα ανακάμψουν γρήγορα, «όπως συνέβη και μετά την ψήφο του Brexit».

Share.

Comments are closed.