Νίκος Ιωσήφ*: Ευφάνταστες αερολογίες & αλχημείες περί Αγοράς & Ανάπτυξης

0

Μια ολόκληρη κοινωνία φαίνεται να έχει πεισθεί να εναποθέσει τις ελπίδες της για ένα καλύτερο αύριο σε μια ευαγγελιζόμενη Ανάπτυξη της οποίας εναπομείνασες προϋποθέσεις προς εκπλήρωση, μετά την συντελεσθείσα κοινωνική φοροισοπέδωση (και όχι μόνο) των τελευταίων ετών, αποτελούν ορολογίες όπως ‘’Ποσοτική Χαλάρωση’’, ‘’Συμφωνία για το Ελληνικό Χρέος’’, ‘’Ιδιωτικοποιήσεις’’, κα…

Με την υλοποίηση τους (λέει…), θα κλείσουμε ουσιαστικά το μάτι στους διεθνείς επενδυτές που αναμένουν στοιβαγμένοι στα σύνορα, να εφορμήσουν, δίνοντας το έναυσμα για ταχεία ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Η εγχώρια Αγορά δε, θα επανακάμψει από την αναθέρμανση της ζήτησης λόγω μεταστροφής της καταναλωτικής ψυχολογίας σε συνάρτηση με την εκ νέου δυνατότητα φτηνής χρηματοδότησης από τις τράπεζες.

Μόνο όμως με μια σύγχρονη έκδοση της φιλοσοφικής λίθου από πολιτικούς αλχημιστές, η άυλη ψυχολογία θα μετατρέψει το ελλειμματικό ισοζύγιο της πλειοψηφίας των νοικοκυριών, τις φιλοδωρηματικές συντάξεις, τους ημιαπασχολούμενους ‘εργαζόμενους’ και τους άνεργους, σε επερχόμενη καταναλωτική δύναμη.

Μόνο ένα καινοτόμο blanco θα ασπρίσει την ιδιωτική επιχειρηματικότητα (που δεν έχει ήδη κλείσει, που δεν έχει ήδη μεταναστεύσει) που σήμερα εγκλωβίζεται στα κατάστιχα του Τειρεσία ώστε να μπορεί εκ νέου να επενδύσει εμπιστευόμενη ξανά την ελληνική πολιτεία (που το πας κι αυτό!), δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας (για τους ηλικιωμένους που θα έχουν μείνει και τους νέους που θα έχουν ξεμείνει).

Πάμε απλά λοιπόν….

  • Η Αγορά θεμελιώνεται στους πυλώνες Προσφοράς (Παραγωγή – Διάθεση) & Ζήτησης (Κατανάλωση) .
  • Η Αγορά κινείται με καύσιμο την άνετη διακίνηση – διαχείριση του χρήματος και της ιδιωτικής περιουσίας, υπό θεσμικό έλεγχο ώστε να την καθιστά Ελεύθερη και όχι ασύδοτη αλλά ούτε και στραγγαλισμένη.
  • Η Ανάπτυξη προϋποθέτει αναμενόμενη Ζήτηση μεγαλύτερη της τρέχουσας Προσφοράς.
  • Αγορά και Ανάπτυξη είναι εξωστρεφείς και όχι εσωστρεφείς ‘χαρακτήρες’
  • Η Ανάπτυξη οικοδομείται με φτηνή και επαρκή επενδυτική χρηματοδότηση, ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής & διάθεσης, σταθερό και ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον.
  • Ο ρυθμός Ανάπτυξης είναι (συν)εξαρτώμενος της ψυχολογίας της Αγοράς.
  • Η ποιότητα της Ανάπτυξης χαρακτηρίζεται από τον βαθμό εξειδίκευσης και την αξιοποίηση των τεχνολογιών αιχμής, την καινοτομία και την δυναμική της εγχώριας επιχειρηματικότητας.
  • Το ζητούμενο των ισορροπημένων κοινωνικών και επιχειρηματικών απολαβών της Ανάπτυξης (ΕΥΖΗΝ) είναι αποτέλεσμα της αποδοτικής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών.

Εν έτη 2016, Πολιτικοί Σχεδιασμοί (τρέχοντα Μνημόνια και Πολιτικές) που:

  • διαβρώνουν τα θεμέλια της Αγοράς και την ακινητοποιούν
  • υποδαυλίζουν τις προϋποθέσεις της Ανάπτυξης,
  • απομονώνουν από το διεθνές περιβάλλον,
  • αντιλαμβάνονται το ανταγωνιστικό κόστος ως εργατική φτωχοποίηση
  • αποστεώνουν από ποιοτικά χαρακτηριστικά
  • εν έτη 2016 προάγουν το ΖΗΝ σε βάρος του ΕΥΖΗΝ
  • σχηματίζουν πλεονασματικούς ισολογισμούς στους άξονες της άμεσης και έμμεσης φορολογίας και των χρεών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις

….και υπερθεματίζουν ως λύση την πλάνη που εστιάζει στην απόκτηση των οικοδομικών υλικών, στην διαμόρφωση ψυχολογίας, στην πλασματική μείωση της ανεργίας μέσω ημιαπασχόλησης, στην εισαγόμενη επενδυτική δραστηριότητα και στην ελάσσονα ή μείζονα (στην κρίση σας) μορφή φασισμού του απόλυτου και γενικευμένου ελέγχου της ιδιωτικής περιουσίας που είναι ο κινητήριος μοχλός της οικονομίας,

…είναι είτε αφελείς είτε εκ του πονηρού εκπορευόμενοι και συν Βρυξελλών και Γερμανών συμπροσκυνούμενοι και συνδοξαζόμενοι με καταφθάνουσες συνέπειες πολύ διαφορετικές από εκείνες της ευαγγελιζόμενης Ανάπτυξης!

Προηγούμενα άρθρα

  1. Νίκος Ιωσήφ, κάτι σαν άρθρο …: Εσύ φταις που τους ψήφισες!
  2. Νίκος Ιωσήφ: Γνωρίζουμε Ποιος/Ποιοι είναι οι εχθροί μας;
  3. Νίκος Ιωσήφ: Εντέλει η Αδιαφορία, η Ξενοφοβία και ο Σκεπτικισμός, ήρθαν για να μείνουν;
  4. Νίκος Ιωσήφ: Μοιάζει να είναι πολύ αργά… αλλά ποτέ δεν είναι!
  5. Νικόλαος Ιωσήφ: Tην «παράγκα» της Άννας ή την «παράγκα» του Euro;
  6. Νικόλαος Ιωσήφ*: …θα γυρίσει ο τροχός!
  7. Νικόλαος Ιωσήφ*: Μετά-Brexit!
  8. Νίκος Ιωσήφ: Περί Ηθικής & Πολιτικής»
  9. Νικόλαος Χ. Ιωσήφ: Η Εθνική μας «ζωή εν τάφω»
*Ο Νίκος Χ. Ιωσήφ είναι Δ/ων Σύμβουλος G.E.S.H (Generation E Services in Healthcare) και Μέλος κεντρικής επιτροπής Ε.Δ.Ε.Μ. (Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης)
Share.

Comments are closed.