Απόφαση κόλαφος από το ΣτΕ για το Γενικό Πολεοδομικό της Καλαμάτας – «Κεραυνοί» Τάσου Αποστολόπουλου κατά Νίκα

0

Απόφαση “κόλαφος” από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Καλαμάτας και τη Δημοτική Αρχή Νίκα καθώς απορρίφθηκαν οι έξι αιτήσεις ακύρωσης του ΓΠΣ που είχαν κατατεθεί από το Δήμο, με αποτέλεσμα άμεσα να πρέπει να εφαρμοστεί το ισχύον Σχέδιο, το οποίο και είχε εγκριθεί από τον τότε Γ.Γ. Αποκεντρωμένη Διοίκησης Τ. Αποστολόπουλο.

Σημειώνεται ότι αν ο Δήμος Καλαμάτας δεν είχε προσφύγει τότε στο ΣτΕ, σήμερα πέντε χρόνια μετά θα είχε τη δυνατότητα τροποποιήσεων, κάτι που πλέον γίνεται εξαιρετικά δύσκολο, με την όλη υπόθεση να αποτελεί μία πολιτική ήττα για τη Δημοτική Αρχή Νίκα και τις επιλογές του Δημάρχου.

Η εφημερίδα Kalamata Journal έχει στη διάθεσή της και τις έξι απορριπτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, την 1242/2016 που απορρίπτει την αίτηση ακύρωσης του Δήμου Καλαμάτας και τις 1243/2016 έως 1247/2016, που απορρίπτουν τις αιτήσεις ακύρωσης ιδιωτών.

Πρόκειται για αποφάσεις του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, επταμελούς σύνθεσης, ενώ τις εισηγήσεις έχει κάνει η Σύμβουλος της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Επειδή το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο κάθε πόλης είναι το «ευαγγέλιο» για την ανάπτυξη της περιοχής, ενημερώνουμε ότι πλέον είναι σε πλήρη ισχύ ακόμα και στα σημεία του τα οποία ο Δήμος Καλαμάτας και ιδιώτες επιχείρησαν να ακυρώσουν ως μη νόμιμα επειδή έχουν πια την πλέον απόλυτη νομική τεκμηρίωση από το ανώτατο δικαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι στο εξής ο Δήμος οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα το Σχέδιο αλλά και να σταματήσει να καλλιεργεί φρούδες ελπίδες προβαίνοντας σε επίσημες ανακοινώσεις ότι «πρόκειται να προβεί άμεσα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την τροποποίηση – αναθεώρηση του ΓΠΣ/2011»…

«Κεραυνοί» Τ. Αποστολόπουλου κατά Νίκα για το ΓΠΣ της Καλαμάτας

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, κατά του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, με αφορμή τις εξελίξεις με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης BEST ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στο ιστορικό του ζητήματος, στα λάθη και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής Νίκα, στον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε και στις ευκαιρίες της πόλης για ανάπτυξη. Ο κ. Αποστολόπουλος μάλιστα ζήτησε από τον “λαλίστατο” όπως τον χαρακτήρισε Δήμαρχο Π. Νίκα ένα συγνώμη, ενώ τον προκάλεσε να εμφανίσει στοιχεία για περιοχές όπως η Βέργα.

Δείτε στο βίντεο της τηλεόρασης BEST, που ακολουθεί την παρέμβαση του κ. Αποστολόπουλου

Share.

Comments are closed.