Νίκος Χριστοδουλάκης: Συμφωνία για το χρέος με συμμετοχή ΔΝΤ θα φέρει νέο μνημόνιο

0

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης τόνισε ότι μία συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με εμπλοκή του ΔΝΤ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνοδεύεται από νέο, τέταρτο, βαρύτατο μνημόνιο και με ακόμη πιο δυσβάσταχτα μέτρα.

Το ΔΝΤ δεν μετέχει σε αναδιαρθρώσεις χρέους χωρίς βαρύτατο πρόγραμμα αναπροσαρμογής, υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης σε υποεπιτροπή της Βουλής για το χρέος, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν και τώρα επακριβώς οι όροι που θέτει για τη συμμετοχή του σε μία συμφωνία για το χρέος.

Ακόμη, αναφέρθηκε και σε δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, περί «καθαρού διαδρόμου για τους επενδυτές», σχολιάζοντας «Το ΔΝΤ το είπε χωρίς νέο μνημόνιο; Γιατί αν εννοεί νέο Μνημόνιο τότε όχι διάδρομο δεν θα βρείτε αλλά θα είναι προς τα κάτω όρυγμα στο φλοιό της γης. Άρα να γνωρίζουμε τι ζητάμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι δεν θα πρέπει να μετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. «Ήταν όνειδος για την ΕΕ. Θα έπρεπε η Ελλάδα να δώσει μάχες για να μην μπει», ανέφερε σχετικά.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner