Ντροπή: Ψέκασαν με χημικά τους συνταξιούχους

0

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας των συνταξιούχων, σήμερα το μεσημέρι. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών εναντίον τους.

Οι συνταξιούχοι έπιασαν και κουνούσαν την κλούβα της αστυνομίας, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να περάσει αντιπροσωπεία τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από το πρωί συνταξιουχικές οργανώσεις αντιδρώντας στον νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, όπως υποστηρίζουν, είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν όλη την ελληνική κοινωνία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις» ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων».

Ν. Τόσκας: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για τα χημικά στους συνταξιούχους

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Νίκος Τόσκας δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη χρήση χημικών στη σημερινή πορεία των συνταξιούχων και έδωσε εντολή να απαγορευθεί από δω και στο εξής η χρήση χημικών σε συγκεντρώσεις και πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων. Αυτό θα πει απόλυτη ξευτίλα! Αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη, αλλά παραμένεις, λες και είσαι διορισμένος στην καρεκλίτσα σου!  Για παραίτηση κουβέντα! Μπράβο αριστερή αντ’ίληψη!!!

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, είχε προηγηθεί της ανακοίνωσης επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Δηλαδή με απλά λόγια τον έκανε Ντα!

 

Δείτε τα γεγονότα σε βίντεο της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ

Share.

Comments are closed.