Έρευνα της UEFA για Ολυμπιακό και Μαρινάκη, μεταδίδουν αγγλικά ΜΜΕ

0

Στο «μικροσκόπιο» της UEFA φέρεται να βρίσκεται ο Ολυμπιακός και ο ιδιοκτήτης του, Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα Guardian.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου διεξάγει έρευνα για την πειραϊκή ομάδα, ενώ ζήτησε επίσημη ενημέρωση για την εισήγηση του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου.

Το θέμα αποκάλυψε το Press Association Sport, που επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου της UEFA, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον Ολυμπιακό και πρόσθεσε πως «μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η UEFA έστειλε επίσημο αίτημα προκειμένου να λάβει αντίγραφο της εισήγησης του εισαγγελέα», διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμα για το σύλλογο ή τον ιδιοκτήτη του.

Επίσης ο Guardian αναφέρει ότι το ζήτημα αφορά «τον άνθρωπο που προσπαθεί να αγοράσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ» και ότι η UEFA «… ερευνά υπόνοιες για στημένους αγώνες στην Ελλάδα». 

Η αγγλική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «το ενδιαφέρον της UEFA ανανεώθηκε για μια υπόθεση που απασχολεί την κοινή γνώμη στην Ελλάδα από το 2013. Και είναι σημαντικό γιατί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε συλλόγους ή άτομα, χωρίς να έχει υπάρξει καταδίκη, ακόμα και με “αρκούντως ικανοποιητικές” ενδείξεις». 

Αντίθετα η Football League της Αγγλίας θα μπορούσε να «κόψει» κάποιον υποψήφιο αγοραστή, μόνο εφόσον υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη για εγκληματικές πράξεις. 

Αναφέρει δε το παράδειγμα του Ιταλού Μάσιμο Τσελίνο, στον οποίο επιτράπηκε να αγοράσει τη Λιντς, παρότι εκκρεμούσαν εις βάρος του κατηγορίες για απάτη, για τις οποίες στη συνέχεια καταδικάστηκε!

Διαβάστε το πλήρες άρθρο της βρετανική εφημερίδας Guardian με τίτλο «Uefa investigates Nottingham Forest suitor over match fixing in Greece» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.