Categories: Πολιτική

Αμοιβή πρόκληση 1,3 εκατ. ευρώ για τον Κιμ του Τσακαλώτου

Στο δυσθεώρητο ποσό του 1,3 εκατ. Ευρώ, σύμφωνα με το cnn.gr, ανέρχεται η αμοιβή του Γκλεν Κιμ, του Αμερικανοκορεάτη συμβούλου που επικουρεί τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο σε θέματα που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση και ειδικότερα με το χρέος και τις αποκρατικοποιήσεις.

Εκ του ποσού αυτού ο Κιμ έχει ήδη λάβει τα 800.000 ευρώ και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να λάβει ακόμη 500.000 ευρώ.

Ο Γκλεν Κιμ και ο συνεργάτης του Πίτερ Λεγκλέρ μετέχουν ενεργά στη διαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος ήδη από το Φεβρουάριο του 2015 και την εποχή υπουργίας Γιάνη Βαρουφάκη. Αθροιστικά είναι σύμβουλοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για 20 συνεχόμενους μήνες και οι μέσες μηνιαίες αμοιβές τους είναι 65.000 ευρώ, συνυπολογιζομένων των 500.000 ευρώ που θα λάβουν προσεχώς.

Η αρχική πληρωμή των Γκλεν Κιμ και Πίτερ Λεγκλέρ είχε γίνει τον προηγούμενο Ιανουάριο με απόφαση που ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 800.000 ευρώ με αιτιολογικό την πληρωμή ισόποσης δαπάνης «για την ανάθεση σε διακεκριμένους εμπειρογνώμονες του συμβουλευτικού έργου της υποστήριξης της Κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση της χώρας με τους εταίρους της για την επίτευξη συμφωνίας».

Η εν λόγω απόφαση δεν έφερε την υπογραφή του κ. Τσακαλώτου αλλά του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης Πέτρου Τριάρχη. Ενεκρίθη δε από τον Εμμανουήλ Αντωνόπουλο προϊστάμενο της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε την απόφαση πληρωμής του Γκλεν Κιμ

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Βαγγέλης Βουτσινάκης* : Ζωή κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό…

...Αυτή η εμβληματική -τολμώ να γράψω- αποστροφή του Παναγή Παναγιωτόπουλου* όταν αναφέρεται στις κοινές προσλαμβάνουσες,…

3 ώρες ago

ΔΟΕ: Διοργάνωση  25ου Πανελληνίου – Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ακριτίδεια 2024»

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδα (Δ.Ο.Ε.) και η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.), σε συνεργασία με…

6 ώρες ago

«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής» – Γιάννης Σταθόπουλος: Να τοποθετηθεί υπεύθυνα το Δημοτικό Συμβούλιο για το bonus στα πολυώροφα κτίρια

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής», Γιάννης Σταθόπουλος, με ανακοίνωσή του ζητά…

15 ώρες ago

Ανδρουλάκης από Γρεβενά: Το ΠΑΣΟΚ θα έχει δυναμική άνοδο στα ποσοστά του – Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού

Διάχυτη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2024 δήλωσε ότι έχει, από τα Γρεβενά, ο Νίκος…

23 ώρες ago

Παύλος Γερουλάνος*: Αντίθετο της σημερινής πολιτικής σταθερότητας είναι η λογική

Κάθε πρωί, μου αρέσει να διαβάζω τις ειδήσεις από «δεύτερο χέρι», από ανθρώπους που βλέπουν…

1 ημέρα ago

Χαλάνδρι: Η λογοτεχνία συνάντησε την ιστορία στο εργαστήριο του Δήμου για παιδιά «Ο κόσμος της Άλκης Ζέη»

Το πρότζεκ «Καρυάτιδες» αποτέλεσε σημαντική στιγμή του εργαστηρίου «Ο κόσμος της Άλκης Ζέη» που πραγματοποιείται…

1 ημέρα ago