Αμοιβή πρόκληση 1,3 εκατ. ευρώ για τον Κιμ του Τσακαλώτου

0

Στο δυσθεώρητο ποσό του 1,3 εκατ. Ευρώ, σύμφωνα με το cnn.gr, ανέρχεται η αμοιβή του Γκλεν Κιμ, του Αμερικανοκορεάτη συμβούλου που επικουρεί τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο σε θέματα που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση και ειδικότερα με το χρέος και τις αποκρατικοποιήσεις.

Εκ του ποσού αυτού ο Κιμ έχει ήδη λάβει τα 800.000 ευρώ και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να λάβει ακόμη 500.000 ευρώ.

Ο Γκλεν Κιμ και ο συνεργάτης του Πίτερ Λεγκλέρ μετέχουν ενεργά στη διαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος ήδη από το Φεβρουάριο του 2015 και την εποχή υπουργίας Γιάνη Βαρουφάκη. Αθροιστικά είναι σύμβουλοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για 20 συνεχόμενους μήνες και οι μέσες μηνιαίες αμοιβές τους είναι 65.000 ευρώ, συνυπολογιζομένων των 500.000 ευρώ που θα λάβουν προσεχώς.

Η αρχική πληρωμή των Γκλεν Κιμ και Πίτερ Λεγκλέρ είχε γίνει τον προηγούμενο Ιανουάριο με απόφαση που ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 800.000 ευρώ με αιτιολογικό την πληρωμή ισόποσης δαπάνης «για την ανάθεση σε διακεκριμένους εμπειρογνώμονες του συμβουλευτικού έργου της υποστήριξης της Κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση της χώρας με τους εταίρους της για την επίτευξη συμφωνίας».

Η εν λόγω απόφαση δεν έφερε την υπογραφή του κ. Τσακαλώτου αλλά του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης Πέτρου Τριάρχη. Ενεκρίθη δε από τον Εμμανουήλ Αντωνόπουλο προϊστάμενο της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε την απόφαση πληρωμής του Γκλεν Κιμ

Share.

Comments are closed.