Στοιχεία-σοκ για τη δημόσια Υγεία από την ΠΟΕΔΗΝ που «ακτινογραφεί» το ΕΣΥ

0

Στοιχεία-φωτιά για την κατάσταση της δημόσιας Υγείας έδωσε η  Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Τα στοιχεία αναφέρονται στις ελλείψεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
«Ο κος Τσίπρας σε λίγες ημέρες θα εγκαινιάσει τη ΔΕΘ.
Θα ακούσουμε και άλλα ψέματα, όπως το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Θα ακούσουμε επίσης ότι η κυβέρνηση έβαλε κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο. Κανόνες για τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του είναι η χειραγώγηση της ενημέρωσης.
Δεν είναι φαγητό να τη φας η προπαγάνδα της κυβέρνησης, δεν σου βρίσκει δουλειά, ούτε σου εξασφαλίζει την υγειά σου.»
Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Συνεχίζουμε τον αγώνα Σωτηρίας του ΕΣΥ από τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Πέραν της συμμετοχής μας στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 10.9.2016 το απόγευμα, οργανώνουμε Πορεία Σωτηρίας την Παρασκευή 9.9.2016, επτά χιλιομέτρων που την ονομάζουμε το Καραβάνι της Υγείας. Θα εκκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 7.00πμ, θα διέλθει από τα Νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά, Αγ. Δημήτριος και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.»

Παρακάτω καταγράφουμε την εικόνα της δημόσιας Υγείας όπως από την «ακτινογραφία» της ΠΟΕΔΗΝ και επιβεβαιώνει την κατάρρευση του ΕΣΥ

  • Γ.Ν.ΠΑΤΡΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Η Νέα Πτέρυγα κατάντησε το γεφύρι της Άρτας. Εργαστήρια με δανεικούς εργαζόμενους, τεράστιες ελλείψεις υλικών, έκλεισαν χειρουργικά τραπέζια.
  • Γ.Ν.ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δρομολόγια θανάτου Καρδιολογικών Ασθενών από το Αγρίνιο σε άλλα Νοσοκομεία λόγω της υπολειτουργίας της κλινικής. Μ.Τ.Ν. σε πλήρη εγκατάλειψη. Σήμερα εξυπηρετεί 100 περιστατικά μόνιμης αιμοκάθαρσης από 200 πριν λίγο καιρό.
  • Γ.Ν.ΑΙΓΙΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργούν τα εργαστήρια, δεν λειτουργεί ο Αξονικός. Ανύπαρκτη η Μαιευτική κλινική.
  • Γ.Ν. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Προβλήματα με τις διακομιδές ασθενών. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Δεν διαθέτει ορθοπεδικό τμήμα (παρότι την περιοχή την επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες λόγω του χιονοδρομικού κέντρου). Υπολειτουργεί το ακτινολογικό εργαστήριο.
  • ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν.ΑΧΑΪΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ.
  • ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες συγχώνευσης με Γ.Ν.Πατρών. Σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού υλικού και προσωπικού.
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Κενές 487 οργανικές θέσεις. Λόγω ελλείψεων στον ιματισμό, ο νέος Διοικητής χρεοπιστώνει τα σεντόνια στους ασθενείς, λες και το Νοσοκομείο είναι στρατιωτική μονάδα.
  • Γ.Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Ελλείψεις προσωπικού και υλικών. Οι Ασθενείς αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά για τη θεραπεία τους. Πεπαλαιωμένα τα εργαστηριακά μηχανήματα. Συχνές βλάβες των μηχανημάτων και οι ασθενείς καταφεύγουν στον Ιδιωτικό Τομέα για τις εξετάσεις.
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Οφείλονται 3.500 ρεπό και κανονικές άδεις του έτους 2015 λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Ο ασυντήρητος ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή των Ασθενών. Ασφυξία από την έλλειψη υλικών και φαρμάκων.
  • Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Τρομακτική έλλειψη προσωπικού. 6.000 οφειλόμενα ρεπό με αυξημένη, λόγω της κόπωσης, την πιθανότητα λάθους. Τρομερές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Ελλείψεις σε κρεβάτια, φορεία, καθετήρες, αντιδραστήρια. Τα εναπομείνοντα είναι χειρίστης ποιότητας με προδιαγραφές περασμένου αιώνα.
  • ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν.ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών (Ορθοπεδικού, Καρδιολόγου, Παιδιάτρου, Μικροβιολόγου). Ελλείψεις αναλώσιμων υλικών.
  • Γ.Ν.-Κ.Υ.ΝΑΞΟΥ: Ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών (Παθολόγου, Καρδιολόγου, Παιδιάτρου, Δερματολόγου, Χειρουργού).  Απλήρωτα τα δεδουλευμένα νυκτερινά και αργίες από Νοέμβριο του έτους 20105.
  • Γ.Ν.Α. ΛΑΪΚΟ: 446 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού (πλην Ιατρών)  και 92 κενές οργανικές θέσεις Ιατρών.
  • Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: 192 κενές οργανικές θέσεις στις 610 προβλεπόμενες.
  • Γ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣ: 52,3% το ποσοστό στελέχωσης των οργανικών θέσεων. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με ορατή την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
  • Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: 265 οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού στις 720 προβλεπόμενες.
  • Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: 45 είναι οι κενές οργανικές θέσεις Ιατρών από τις 84 προβλεπόμενες και 163 είναι οι κενές θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού από τις 409 προβλεπόμενες.
  • Γ.Ν.ΚΥΘΗΡΩΝ: Από τις 15 οργανικές θέσεις Ιατρών οι 7 είναι ακάλυπτες και από τις 66 οργανικές θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού ακάλυπτες είναι οι 17. Χωρίς Παθολόγο το Νοσοκομείο. Οι Ιατροί κάνουν τη δουλειά του παρασκευαστή και του χειριστή. Στο Νοσηλευτικό προσωπικό από τις 22 οργανικές θέσεις οι 9 είναι ακάλυπτες, παρότι φαίνονται 2, καθότι τις καταλαμβάνουν άτομα που απουσιάζουν πολύ καιρό για διαφόρους λόγους.
  • Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Κλειστές 2 κλίνες ΜΕΘ. Κλειστά 2 χειρουργικά τραπέζια. Οφείλονται 2000 ρεπό στο σύνολο του προσωπικού. Εξαιτίας της υποχρηματοδότησης είναι απλήρωτα τα συνεργεία (ως εκ τούτω και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι) από πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Μοναδική πηγή χρηματοδότησης του Νοσοκομείου για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν το παγκάρι της εκκλησίας. Ελλείψεις χειρουργικών υλικών.
  • Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μεταξύ των ετών 2009 – 2015 συνταξιοδοτήθηκαν 431 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας. Οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις είναι από 35% έως 70% ανάλογα την υπηρεσία.
  • Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 150 υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Δεν προσλήφθηκε κανείς. Ο μαστογράφος δεν λειτουργεί. Από τα 15 χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν 5.
  • Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΧΕΠΑ: 433 είναι οι κενές οργανικές θέσεις, στις 1533 προβλεπόμενες. Εργαστήρια με απαρχαιωμένα μηχανήματα που παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες (Αιμοδυναμικό, Αγγειογράφος)
  • Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 50% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού.
  • Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ: 50% κενές οργανικές θέσεις. Κλειστός ο Αξονικός Τομογράφος. Ελλείψεις υλικών. Δεν υπάρχουν ειδικότητες Ιατρών Πνευμονολόγου, Νευρολόγου, Παθολογοανατόμου. Οργανώνονται έρανοι για τη προμήθεια υλικών.
  • Γ.Ν.ΒΕΡΟΙΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργεί η γυναικολογική – μαιευτική κλινική και το αιμοδυναμικό. Αναβάλλονται χειρουργεία. Κινδυνεύει να κλείσει το γαστρεντερολογικό τμήμα.
  • Γ.Ν. ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ: Ερημοποίηση – υποστελέχωση του Νοσοκομείου. ΔΕ Νοσηλεύτρια καλύπτει το Φαρμακείο (χωρίς φαρμακοποιό) Καθαρίστρια έχει οριστεί μάγειρας. Δεν εφημερεύει το Νοσοκομείο γιατί οι Ιατροί κάνουν εφημερία στο Γ.Ν.Κιλκίς. Εξοικονομούν χειρουργικά υλικά από δωρεές.
  • Γ.Ν. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: 40% κενές οργανικές θέσεις. Δεν λειτουργεί η ΜΕΘ. Κλειστά δύο χειρουργικά τραπέζια. Υπολειτουργεί η πνευμονολογική και τα επείγοντα παρά τον πολύ τουρισμό.
  • Γ.Ν. ΚΩ: Οι Νοσηλευτές -τριες κάνουν διπλοβάρδιες. Μία Νοσηλεύτρια καλύπτει δύο κλινικές. Χωρίς φαρμακοποιό. Δεν υπάρχει ουρολόγος και πνευμονολόγος. Η παιδιατρική κλινική λειτουργεί με ιδιώτες παιδιάτρους.
  • Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ: 50% οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού. 9.263 οφειλόμενα ρεπό. Πέντε μηχανήματα χαλασμένα στη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού. Σοβαρός κίνδυνος της ζωής των Ασθενών λόγω των καθυστερήσεων. Υποχρηματοδότηση. Μεγάλες ελλείψεις σε Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και φάρμακα.
  • Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Υπηρετούν 450 υπάλληλοι στις 1200 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις. Κάνει βάρδια 1 Νοσηλεύτρια στις κλινικές οξέων περιστατικών των 30 έως 40 ασθενών που εισάγονται με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό. Αντιστοιχεί ένας Ιατρός ανά Κλινική. Αποδεκατίστηκε η Διοικητική και η Τεχνική Υπηρεσία. Ελλείψεις σε γάντια, φλεβοκαθετήρες, αντιδραστήρια. Απόγευμα – νύκτα δεν λειτουργούν τα εργαστήρια (Μικροβιολογικό – Ακτινολογικό).
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 128 κενές οργανικές θέσεις στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, 112 κενές οργανικές θέσειςστην Ιατρική, 41 κενές οργανικές θέσεις στη Διοικηική και 8 κενές οργανικές θέσεις στη Τεχνική Υπηρεσία. 80 υπάλληλοι λείπουν σε μακροχρόνιες άδειες. Ιατρικά μηχανήματα εν αχρηστία λόγω παλαιότητας. Οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους στον Ιδιωτικό Τομέα. Λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικών. 6 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές. Επίσης 4 χειρουργικές αίθουσες παραμένουν κλειστές.
  • ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Διάλυση της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας. Σε κάθε εφημερία του Νοσοκομείου εισάγονται 50 ασθενείς. Το 80% των ασθενών που εισάγονται είναι με εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού. Σε κλινικές των 40 ασθενών κάνει βάρδια 1 Νοσηλεύτρια. Πολλές φορές ασθενείς επιτίθενται στο προσωπικό ή σε άλλους ασθενείς και έχουν προκληθεί τραυματισμοί. Νοσηλευτική υπηρεσία Προβλεπόμενες οργανικές 1247 –  Υπηρετούντες 652, Ιατρική υπηρεσία πλην Ιατρών Προβλεπόμενες οργανικές 296 –  Υπηρετούντες 212, Τεχνική υπηρεσία Προβλεπόμενες οργανικές 129Υπηρετούντες 25, Διοικητική υπηρεσία Προβλεπόμενες οργανικές 518Υπηρετούντες 151, Ιατροί ΕΣΥ Προβλεπόμενες οργανικές 105 – Υπηρετούντες 64.
  • Γ.Ν. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις σε όλες τις υπηρεσίες. Οφείλονται δεκάδες ρεπό στο προσωπικό. Τραγικές ελλείψεις σε Τραυματιοφορείς. Μεγάλες ελλείψεις σε Εργαστηριακούς Ιατρούς καθώς επίσης σε ιατρούς του Χειρουργικού και Παθολογικού τομέα. Συγχωνεύσεις κλινικών για να πάρει 5 ημέρες άδεια το προσωπικό το καλοκαίρι. Ο ένας εκ των δύο Αξονικών τομογράφων εκτός λειτουργίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα δύο ειδικά ακτινοσκοπικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας. Τις ειδικές εξετάσεις οι ασθενείς τις κάνουν στον ιδιωτικό τομέα. Το ειδικό μηχάνημα E.R.C.P. (ενδοσκοπικές, γαστρεντερολογικές εξετάσεις) θέλει αντικατάσταση επειδή είναι παλαιού τύπου. Μεγάλες ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης.
  • ΘΡΙΑΣΙΟ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Μεγάλη έλλειψη Τραυματιοφορέων. Ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης. Η στελέχωση των κλινικών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.
  • ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 400 κενά ήτοι 135 γιατροί, 35 διοικητικοί, 30 παραϊατρικό, 198 νοσηλευτικό όλων των κατηγοριών, 2 τεχνικοί. Ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει στο Νοσοκομείο 210.000.000€. Το Νοσοκομείο χρωστάει στους προμηθευτές 15.000.000€ από το 2016 Φλεβάρη. 10 στις 20 κλίνες ΜΕΘ κλειστές. 8 από τις 14 αίθουσες στο χειρουργείο κλειστές.
  • Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς (60% ακάλυπτες οργανικές θέσεις).  23 ημέρες το μήνα ακάλυπτο το Νοσοκομείο από Παιδίατρο (είναι μόνο ένας). Εδώ και 1,5 χρόνο έκλεισε η Ορθοπεδική κλινική (ένας Ορθοπεδικός). Υπηρετούν 2 Αναισθησιολόγοι και ο ένας εντός των ημερών αποσπάται.
  • Γ.Ν. ΝΑΟΥΣΑΣ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. 45% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Δεν λειτουργεί ο Αξονικός τομογράφος. Έκλεισε η Μαιευτική κλινική λόγω έλλειψης ιατρών. Κλειστή 15 ημέρες το μήνα η Παιδιατρική κλινική λόγω ελλείψεων σε Παιδιάτρους.
  • Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Έκλεισε εδώ και ένα χρόνο η Παιδιατρική κλινική. Το μισό μήνα είναι  κλειστή σε εφημερίες η Ουρολογική κλινική. Πάνω από 50% ακάλυπτες οι θέσεις σε Νοσοκόμους –  Τραυματιοφορείς. Λόγω έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών είναι αδύνατη η κάλυψη των ΤΕΠ. Οφείλονται εκατοντάδες ρεπό στο προσωπικό και κανονικές άδεις από το έτος 2014. Συχνές βλάβες του παλαιού Αξονικού τομογράφου. Δανεικά ανταλλακτικά από άλλα Νοσοκομεία. Δεν υπάρχει Μαγνητικός τομογράφος. Πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα.
  • ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  • Κ.Υ. ΚΙΑΤΟΥ: Δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη. Επικινδυνότητα για το προσωπικό και τους ασθενείς από επισκέπτες με παραβατική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει κανείς Τεχνικός για τη συντήρηση του Κ.Υ. 80%  ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού.
  • Κ.Υ. ΝΕΜΕΑΣ: Εξυπηρετεί 5.000 κατοίκους και υπηρετούν μόλις 2 ιατροί και μία νοσηλεύτρια. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο ούτε προσωπικό πλήρωμα ασθενοφόρων. Δεν λειτουργεί Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό εργαστήριο.
  • Κ.Υ. ΓΚΟΥΡΑΣ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Υπηρετεί ένας ιατρός και μία νοσηλεύτρια. Ένα και μοναδικό σαράβαλο ασθενοφόρο που συνήθως είναι εκτός λειτουργίας. Δεν λειτουργεί Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό εργαστήριο.
  • Π.Γ.Ν. ΡΙΟΥ: Έλλειψη μηχανήματος Ακτινοθεραπείας με μεγάλο κίνδυνο της ζωής των καρκινοπαθών, αφού  οι λίστες αναμονής είναι μεγάλες.
  • Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ (συμπληρωματικά στοιχεία, που διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ): Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Οφείλονται 50 – 100 ρεπό σε κάθε νοσηλευτή. Οφείλονται κανονικές άδειες από το έτος 2013. Συγχωνεύσεις κλινικών. Η Ορθοπεδική και Χειρουργική κλινική λειτουργεί με ενιαίο νοσηλευτικό προσωπικό (7 άτομα μόνο). Τα ΤΕΠ δεν έχουν ιατρούς. Η πρώτη επαφή των ασθενών στα ΤΕΠ είναι από νοσηλευτές. Είναι μόνο δύο Παιδίατροι. Μία νοσηλεύτρια απόγευμα – νύκτα για την Καρδιολογική κλινική και την Μονάδα Εμφραγμάτων. Δεν υπάρχει καθαριότητα σε 12.000 τ.μ. Δεν υπάρχει Θυρωρός (η μοναδική μετακινήθηκε). Ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης. Τα εργαστήρια του Νοσοκομείου λειτουργούν με μετακινημένο προσωπικό των Κέντρων Υγείας. Κάνουν χρυσές δουλειές τα ιδιωτικά «τουριστοϊατρεία».
  • Σε κίνδυνο η υγεία στην παράκτια ζώνη της ΗΠΕΙΡΟΥ που σφύζει από τουρισμό.
  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΓΑΣ: Τραγικές ελλείψεις ιατρικού και λοιπών επαγγελματιών υγείας. Υποστελέχωση και απαξίωση αν και κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες. Δεν λειτουργεί καθημερινά. Εφημερεύει μόνο τις μονές ημέρες του μήνα με ένα Παθολόγο.
  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ:  Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Εφημερεύει εκ περιτροπής με το Κ.Υ. Πάργας. Υπηρετεί ένας παθολόγος, ο οποίος μόνο δυο ημέρες την εβδομάδα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας. Τις υπόλοιπες καλύπτει το νοσοκομείο Πρέβεζας.
  • ΣΥΒΟΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΑ:  διαθέτουν περιφερειακά ιατρεία τα οποία επίσης είναι ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι λόγω ελλείψεων προσωπικού.
  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ: Κτίριο κουφάρι. Ένα ακόμη Κ.Υ. με εμφανή τα σημάδια της υποβάθμισης. Δεν κάνει εφημερίες. Κλείνει στις τρεις το μεσημέρι.
  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ: Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Με δωρεές από τους εμποροβιοτέχνες και τους πολίτες προμηθεύεται υλικά το Κέντρο Υγείας. Συχνά γίνονται έρανοι μεταξύ του προσωπικού για την αγορά υγειονομικού υλικού. Μόλις χθες συγκεντρώθηκαν 24€ από το προσωπικό και αγόρασαν γάζες από ιδιωτικό φαρμακείο.
  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Εφημερεύει μόνο τις μισές μέρες του μήνα λόγω έλλειψης ιατρών. Σημαντικές ελλείψεις υλικών.  Προμηθεύεται υλικά από δωρεές.
  • Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ (συμπληρωματικά στοιχεία): Τραγικές ελλείψεις προσωπικού και ειδικευμένων ιατρών. Ξέμειναν από ιατρούς. Έκλεισε η Πνευμονολογική κλινική. Έκλεισε η Δερματολογική κλινική. Έκλεισε η ΩΡΛ. Υπολειτουργεί η Μαιευτική κλινική (υπηρετούν μόνο δύο ιατροί).
  • Γ.Ν. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Αύξηση της ζήτησης σε υπηρεσίες λόγω τουρισμού και προσφύγων. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Οφείλονται 1000 ρεπό στο προσωπικό. Η Ψυχιατρική κλινική έμεινε με ένα ιατρό.
  • ΤΖΑΝΕΙΟ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Οφείλονται δεκάδες ρεπό στο προσωπικό. Ελλείψεις υλικών.
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Ακάλυπτες οι 50% των θέσεων των ειδικευμένων ιατρών. Εάν δεν προσληφθούν άμεσα Ορθοπεδικοί κλείνει η κλινική, επειδή συνταξιοδοτούνται οι εναπομείναντες Ορθοπεδικοί ιατροί. Μεγάλες ελλείψεις Διοικητικού προσωπικού 70% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Μεγάλες ελλείψεις Νοσοκόμων και Τραυματιοφορέων. Εντατικοποίηση της εργασίας. Εργασιακή εξουθένωση των υπαλλήλων.
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, κυρίως στη Νοσηλευτική Υπηρεσία που ανέρχονται στο 45%. Το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων είναι 390 και από αυτές οι 240 ανήκουν στο Νοσηλευτικό προσωπικό. Γίνεται πλημμελής συντήρηση των μηχανημάτων με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά προβλήματα στη λειτουργία τους. Γενικότερα ο εξοπλισμός είναι παλαιωμένος και χρήζει άμεσης αντικατάστασης.
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: Έχει πολύ μεγάλη υποστελέχωση σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων που αγγίζει το 60%, συγκεκριμένα στη Νοσηλευτική Υπηρεσία έχει 350 κενές οργανικές θέσεις από τις 650 του συνόλου, στη Διοικητική Υπηρεσία έχει 72 κενές οργανικές θέσεις από τις 114 που προβλέπει ο Οργανισμός του Νοσοκομείου και στην Τεχνική Υπηρεσία 80 κενές οργανικές θέσεις από τις 155 που προβλέπει ο Οργανισμός. Τα προβλήματα όμως γίνονται ακόμα πιο σοβαρότερα σε ότι αφορά την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι πολύ σύντομα μέσα στους επόμενους μήνες το Νοσοκομείο τους θα καταρρεύσει για οικονομικούς λόγους.
  • Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Ασθενοφόρα ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.
  • Κ.Υ. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ: Από τις 47 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις υπηρετούν (στην πραγματικότητα) 8 εργαζόμενοι. Δεν υπάρχει Παιδίατρος, Οδοντίατρος. Ούτε λόγος για αντιμετώπιση της Ψυχικής Νόσου. Νυκτερινά αργίες απλήρωτα 8 μήνες.
  • Γ.Ν.Μ ΜΟΛΑΩΝ: Υπολειτουργούν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων (υπάρχει ένας). Επικινδυνότητα και καθυστερήσεις στις διακομιδές. 25 κενές οργανικές θέσεις.
  • Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 75 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 30 κενές οργανικές θέσεις παραϊατρικού. Υπολειτουργεί ο μοναδικός Μαγνητικός Τομογράφος που υπάρχει στο Νομό προς όφελος των ιδιωτών.
  • Γ.Ν. ΠΥΡΓΟΥ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Δεν μπορεί να καταρτιστεί το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών λόγω έλλειψης ιατρών. Υπολειτουργεί η καρδιολογική κλινική η μοναδική στο Νομό. Αναζητούνται καρδιολόγοι με μετακινήσεις. Ο Αξονικός Τομογράφος ο μοναδικός στο Νομό συνήθως είναι χαλασμένος (η σύμβαση συντήρησης έληξε εδώ και δέκα χρόνια). Μαγνητικός δεν υπάρχει, πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς. Ελλείψεις σε ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό. Στο Καρδιολογικό τμήμα δεν υπάρχει υπέρηχος καρδιάς. Έκλεισαν την Μαιευτική κλινική στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και η μοναδική που υπάρχει πια στο Νομό, στο Νοσοκομείο Πύργου, υπολειτουργεί με 9 κενές οργανικές θέσεις στις 15  προβλεπόμενες.
  • Γ.Ν. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργεί η Παθολογική κλινική αφού υπάρχουν μόνο 2 ιατροί Παθολόγοι. Δεν καλύπτονται οι εφημερίες. Τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Άνω του 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Με μετακινήσεις καλύπτονται οι βάρδιες. Οφείλονται κανονικές άδειες από το έτος 2013. Η ΜΕΘ με 5 κλίνες δεν λειτουργεί καθόλου λόγω έλλειψης προσωπικού. Ένα ασθενοφόρο στη βάρδια για τις διακομιδές δεν επαρκεί, και κινδυνεύει η ζωή των πολιτών που χρήζουν διακομιδές.
  • 6 ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Αργαλαστή, Ζαγορά, Βελεστίνο, Αλμυρό, Σκιάθο, Σκόπελο. Τουριστικές περιοχές χειμώνα – καλοκαίρι. Τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού. Τα Ακτινολογικά Μηχανήματα δεν έχουν άδειες. Δεν λειτουργούν τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια. Δεν υπάρχουν Παιδίατροι, Οδοντίατροι, Συντηρητές κτιρίων, Διοικητική υποστήριξη. Μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές αν και είναι τουριστικές περιοχές λόγων έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Πεθαίνουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις. Μεταφέρονται με αγροτικά οχήματα. Αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες με τριτοκοσμικές καταστάσεις.  Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Συντηρούνται με δωρεές. Απλήρωτο το προσωπικό 8 μήνες στα νυκτερινά και τις αργίες.
  • Γ.Ν. ΛΗΜΝΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν διαθέτει καθημερινά αναισθησιολόγο. Οι ασθενείς εναποθέτουν τις ελπίδες στο θεό σε περίπτωση βαριάς νόσου. Παθολογική κλινική χωρίς Παθολόγο. Λειτουργεί με ιδιώτες ιατρούς με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. 200 ευρώ την ημέρα στοιχίζει έκαστος. Υψηλότερη η αμοιβή τους απ’ ότι στοιχίζουν οι μόνιμοι ιατροί. Γι’ αυτό και εξωθούνται σε παραιτήσεις. 30% κενές οργανικές θέσεις. Ελλείψεις υλικών.
  • Γ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Προσωπικό κάτω των ορίων ασφαλείας. Μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς, ΤΕ Μαιών, ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό και Νοσηλευτικό. Υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ της περιοχής λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Κινδυνεύουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις στις διακομιδές.
  • Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν λειτουργεί ο Μαστογράφος (μια φορά την εβδομάδα) λόγω ελλείψεων προσωπικού. Από 75 ασθενείς που εξετάζονταν μειώθηκαν σε 15 προς όφελος των ιδιωτών. Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Ακάλυπτες οργανικές θέσεις ιατρών, 60%  στην Παθολογική, 40% στην Ορθοπεδική. 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Γ.Ν. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Προβλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
  • Κ.Υ. Ν. ΚΑΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Απλήρωτα νυκτερινά και αργίες 8 μήνες στο προσωπικό.
  • Κ.Υ. Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ: Ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ελλείψεις υλικών. Απλήρωτα νυκτερινά και αργίες 8 μήνες στο προσωπικό.
  • Κ.Υ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Ν. ΕΒΡΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υλικών. Καθημερινά προσέρχονται 300 ασθενείς. Απλήρωτα νυκτερινά και οι αργίες στο προσωπικό από το Δεκέμβριο του 2015. Ανύπαρκτα υλικά. Τα καθαριστικά υλικά αγοράζονται από το ταμείο του Σωματείου Εργαζομένων. Χαλασμένο το Ακτινολογικό μηχάνημα με αποτέλεσμα το ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης να κάνει χρυσές δουλειές, ειδικά τώρα με τους πρόσφυγες και μετανάστες στους οποίους απαιτείται υποχρεωτικά ακτινογραφία θώρακος.
  • Κ.Υ. ΣΑΠΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ: Απλήρωτα τα νυκτερινά και οι αργίες στο προσωπικό από Δεκέμβριο 2015. Προμήθεια υλικών από χορηγίες.
  • Κ.Υ. ΙΑΣΜΟΥ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ: Ίδια κατάσταση.
  • Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ: η απόλυτη διάλυση!!! Δραματικές ελλείψεις προσωπικού. Δεν λειτουργούν τα ιατρικά μηχανήματα. Ελάχιστο προσωπικό σε περιοχή με τουρισμό. Προμήθεια υλικών από δωρεές των κατοίκων και των επαγγελματιών. Απλήρωτα τα νυκτερινά και οι αργίες από Σεπτέμβριο 2015.
  • Γ.Ν. ΣΕΡΡΩΝ: Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Λειτουργεί Μονάδα Χημειοθεραπείας χωρίς Ογκολόγο ιατρό. Ψυχιατρική κλινική με ένα Ψυχίατρο. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  • 7 ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Μετακινήσεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών. 7 μήνες απλήρωτο το προσωπικό σε νυκτερινά και αργίες.
  • Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικευμένων ιατρών. Μετακινήσεις προσωπικού. Σημαντικές ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης.
  • 5 ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 50% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Απλήρωτα τα νυκτερινά και οι αργίες του προσωπικού από Δεκέμβριο 2015. Στα 4 Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει Παιδίατρος. Στα 5 Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει Οδοντίατρος. Στο Κ.Υ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ δεν υπάρχει ακτινολογικό εργαστήριο. Ελλείψεις υλικών και αντιδραστηρίων με αποτέλεσμα να μη γίνονται ή να γίνονται με δυσκολία εργαστηριακές εξετάσεις. Δεν υπάρχει φύλαξη και εκ τούτω κινδυνεύει το προσωπικό από επισκέπτες με παραβατική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει κάλυψη σε 24ωρη βάση για τις διακομιδές των ασθενών λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Πεθαίνουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις!!!
Share.

Comments are closed.