Ισχυρή έκρηξη με 11 νεκρούς σε νέα επίθεση σε αστυνομικό κτήριο στην Τουρκία

0

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Σιζρέ που βρίσκεται στην επαρχία Σιρνάκ, στα νοτιοανατολικά της χώρας Τελικά σε 11 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και σε 78 των τραυματιών από την έκρηξη σήμερα το πρωί παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Τσίζρε, στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετέδωσε πριν από λίγο το δίκτυο NTV.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη μέσα σε 8 ημέρες με στόχο κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες της αστυνομίας. Η προηγούμενη επίθεση είχε σημειωθεί στις 18 Αυγούστου στο Ελαζίγκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων. 

Νωρίτερα το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είχε μεταδώσει ότι τουλάχιστον 8 αστυνομικοί βρίσκονται μεταξύ των νεκρών και είχε αποδώσει την επίθεση στους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Η επίθεση κατέστρεψε το αρχηγείο της μονάδας της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών και πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό στην περιοχή, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε απόσταση 50 μέτρων από το κτίριο της αστυνομίας, κοντά σε σημείο ελέγχου, σύμφωνα με το Anadolu.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ υποσχέθηκε αντίποινα εναντίον των δραστών της επίθεσης με παγιδευμένο φορτηγό που στοίχισε τη ζωή σε 11 αστυνομικούς στην πόλη Τσίζρε.

Η επίθεση αποδίδεται στους κούρδους αντάρτες: «Θα δώσουμε σ” αυτούς τους αχρείους την απάντηση που τους αξίζει», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Καμιά τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί να πάρει όμηρο την Τουρκία».

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στην ΝΑ Τουρκία

Τελικά το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε αρχηγείο της αστυνομίας στο Τσίζρε της επαρχίας Σιρνάκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με ιστοσελίδα που συνδέεται με την οργάνωση.

Το PKK ανέφερε ακόμη πως δεν είχε στόχο τον ηγέτη της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια επίθεση που σημειώθηκε χθες στη βορειοανατολική Τουρκία.

Share.

Comments are closed.