Αλέξης Κούγιας: Προκλητικές παραλείψεις στην προανάκριση της Αίγινας

0

Συμπληρωματικές διώξεις για το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, ζήτησε να ασκηθούν ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των θυμάτων της τραγωδίας.

«Επισκεφθήκαμε την κ. Αργύρη με τους συγγενείς, κάναμε παράσταση πολιτικής αγωγής όμως έχουμε μία διαφοροποίηση» δήλωσε αρχικά κ. Κούγιας.

«Zητήσαμε να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις, για τα αδικήματα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής, για αυτούς που επέβαιναν στο σκάφος και δεν βοήθησαν τα θύματα, για αυτούς που βοήθησαν τον δράστη και αυτούς που επέβαιναν στο σκάφος για να διαφύγουν. Αυτούς που πήραν με το φουσκωτό τους επιβάτες, αυτούς που πήραν με το φουσκωτό τον δράστη και για τον κάτοικο Αίγινας, ο οποίος σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο απομάκρυνε το ζημιωμένο σκάφος από την περιοχή» επεσήμανε.

Ο κ. Κούγιας άφησε αιχμές εναντίον των Αρχών αναφέροντας ότι: «Εκείνο που με έχει εντυπωσιάσει είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όσων επέβαιναν στο σκάφος. Επίσης δεν εκλήθησαν να καταθέσουν όλοι όσοι επέβαιναν στο σκάφος. Το λιμεναρχείο της Αίγινας δεν έκανε αυτονόητα πράγματα. Ζητήσαμε αντίγραφα της δικογραφίας και αμέσως μετά με τον συνάδελφό μου που είχε αναλάβει από την αρχή την υπόθεση θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να ασκήσουμε αυτοτελείς μηνύσεις. Περιμένουμε την γνωμοδότηση του συμβουλίου πλημμελειοδικών Πειραιά. Ήδη υπάρχει στο συμβούλιο η πρόταση της εισαγγελέως να κρατηθεί προσωρινά ο φερόμενος ως δράστης».

Τέλος, επεσήμανε και άλλες παραλείψεις, που όπως υπογράμμισε τον προβλημάτισαν: «Οι μέχρι τώρα επιβεβλημένες αλλά μη διενεργηθείσες πράξεις με προβληματίζουν. Είναι πρωτοφανές. Την ανάκριση την έκανε το λιμεναρχείο και όχι η ανακριτής. Όλοι οι θάνοντες έχουν πνιγεί. Δεν έχουμε κανέναν θάνοντα από χτύπημα. Αν γύριζε πίσω ο φερόμενος ως δράστης μπορεί να μην είχαμε θύματα. Αυτοί που τον πήραν με τα φουσκωτά δεν έπρεπε να πάνε πρώτα στον τόπο του ναυαγίου; Και πως απέπλευσε; Πήρε άδεια από το λιμεναρχείο; Δεν είχε γίνει τίποτα για την άρση του απορρήτου. Έπρεπε να τους καλέσει όλους να τους κατάσχει τα τηλέφωνα και να κάνει άρση. Είναι κακούργημα. Δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχουν πάρει αποτυπώματα. Αν το έχει πλύνει κάποιος δεν θα βρούμε αποτυπώματα. Εμείς διαπιστώσαμε προκλητικές παραλείψεις στην προανάκριση. Αν δεν πάρεις τα αποτυπώματα από ένα σκάφος για να δεις ποιος το οδηγεί αν πάρεις αποτυπώματα μπορείς να διαπιστώσεις ποιος δεν ήταν στο σκάφος. Μια εβδομάδα μετά δεν έχουν γίνει τα αυτονόητα» κατέληξε.

Share.

Comments are closed.