Γερμανία: Η «άσεμνη» χειρονομία του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε νεοναζί

0

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει τον Γερμανό Αντικαγκελάριο να σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο προς ακροδεξιούς.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ βρισκόταν στο Ζάλτσγκιτερ της βορειοδυτικής Γερμανίας, στο πλαίσιο κομματικής συνάντησης που είχε, εν όψει των δημοτικών εκλογών στην Κάτω Σαξονία το Σεπτέμβριο, και προχωρούσε με συνεργάτες του σε κήπο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε από την τοπική νεολαία του κόμματος, το σημείο πλησιάζει ομάδα ακροδεξιών διαδηλωτών με πανό που έγραφε: «Προδότη του λαού».

Είναι περίπου 10 άνδρες με κουκούλες και τα πρόσωπά τους βαμμένα στα χρώματα της γερμανικής σημαίας φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Είστε προδότες»«Ποιος σας πρόδωσε; Οι Σοσιαλδημοκράτες»«Είστε κομμουνιστές».

Οι νεοναζί αναφέρθηκαν στον πατέρα του, Γουόλτερ Γκάμπριελ (Walter Gabriel), ο οποίος και υπήρξε υποστηρικτής της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ. “Ο Πατέρας σου αγαπούσε τη χώρα και εσύ τι κάνεις; Την καταστρέφεις” φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Ο Γκάμπριελ και οι συνεργάτες του είχαν σταθεί και αρχικά γελούσαν, αλλά μετά από λίγη ώρα ύψωσε το μεσαίο δάχτυλό του προς τους συγκεντρωμένους, σε ένδειξη προφανώς περιφρόνησης.

Ο Αντικαγκελάριος δεν είχε κρύψει ποτέ το παρελθόν της οικογένειάς του, ενώ συχνά φρόντιζε να παίρνει αποστάσεις από τις θέσεις του πατέρα του. Τον Ιούνιο μάλιστα και ενώ συνέκρινε τη στάση του γερμανικού αντι-προσφυγικού κόμματος AfD με τους Ναζί σχολίαζε: “Όλα όσα λένε, τα έχω ήδη ακούσει – για να είμαι ξεκάθαρος – από τον ίδιο μου τον πατέρα, που ήταν ναζιστής ως την τελευταία του πνοή”.

Δείτε το συγκεκριμένο βίντεο:

Share.

Comments are closed.