Η Ρωσία καταγγέλλει ένοπλη εισβολή Ουκρανών στην Κριμαία

0

Η Ρωσία προτίθεται να παράσχει στη Δύση περισσότερες αποδείξεις για ουκρανικές ένοπλες εισβολές στην χερσόνησο της Κριμαίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κριμαία έχοντας ως στόχο να προκαλέσει μια νέα σύγκρουση για την περιοχή αυτή, την οποία η Ρωσία προσήρτησε από την Ουκρανία το 2014. Η Ουκρανία απέρριψε την κατηγορία αυτή.

Ο Λαβρόφ σημείωσε κατά τις δηλώσεις του αυτές, οι οποίες μεταδόθηκαν σήμερα από τηλεοπτικά δίκτυα μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, ότι η Μόσχα θα μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία για την, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, από καιρού σχεδιαζόμενη ουκρανική συνωμοσία για την αποσταθεροποίηση της Κριμαίας.

Από την πλευρά του ο Σταϊνμάιερ δήλωσε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να κλιμακώσει την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Share.

Comments are closed.