Τουρκία: Ένταλμα σύλληψηςκατά Χακάν Σουκούρ ως «Μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης»

0

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε κατά του πρώην σταρ του ποδοσφαίρου Χακάν Σουκούρ, στο πλαίσιο του πογκρόμ που συνεχίζεται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Χακάν Σουκούρ, πρώην διεθνής, κατηγορείται ότι «είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης», μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αναφερόμενο στην οργάνωση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας και η τουρκική ηγεσία έχουν καταστήσει υπεύθυνο για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος.

Το πρακτορείο διευκρινίζει ότι ο Χακάν Σουκούρ έχει εγκαταλείψει την Τουρκία από τον περασμένο χρόνο μαζί με την οικογένειά του.

Με το ζήτημα του Χακάν Σουκούρ είχαμε ασχοληθεί και παλαιότερα με ανάρτησή μας με τίτλο «Κινδυνεύει με φυλάκιση ο Χακάν Σουκούρ επειδή σχολίασε τον Ερντογάν». Τότε στις 24 Φεβρουαρίου 2016, πριν το πραξικόπημα, ο Ερντογάν να τυ φορτώσει 4 χρόνια φυλακή για σχόλιο που ειχε ανάρτησε στο twitter και θεωρούσε ότι αναφερόταν στον ίδιο αλλά και το γιο του.

Share.

Comments are closed.