Οι χρυσές βολές της Άννας και ο συγκινητικός πανηγυρισμός της με τον πατέρα της

0

Το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 25μ γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες κρινόταν σε μια βολή. Η Άννα Κορακάκη είχε προηγηθεί 6-0, η Γερμανίδα Μόνικα Χαρς είχε ισοφαρίσει 6-6 και οι δύο σκοπεύτριες είχαν οδηγηθεί στην 7η σειρά βολών. Και στην τελευταία βολή ο πατέρας και προπονητής της Αννας Κορακάκη, Τάσος, από την πίεση των στιγμών δεν άντεχε να δει τον αγώνα.

Σκυμμένος στο κάθισμα, κοιτώντας στο πάτωμα, περίμενε τη βολή της Άννας κι όταν ο τεχνικός της Γερμανίδας αθλήτριας, που καθόταν δίπλα του, θέλησε να τον συγχαρεί, ο Τάσος Κορακάκης συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί.

Τότε η χρυσή και χάλκινη ολυμπιονίκης έτρεξε κι έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα και προπονητής της Τάσου Κορακάκη. Αυτές ήταν οι τελευταίες στιγμές της μεγάλης της νίκης της χρυσής ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη η οποία επικράτησε στον τελικό της Γερμανίδας Μόνικα Καρς.

Στον μικρό τελικό πάλεψαν η Ζανγκ (Κίνα) και Γκέρμπερ (Ελβετία) αφού στον ημιτελικό είχαν από 17 εύστοχες βολές. Εκεί η Ελβετίδα με 8-4 ήταν πιο ψύχραιμη και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην πέμπτη θέση τερμάτισε η Κορσούνοβα από την Ρωσία, έκτη ήταν η Σαλουκβάντζε (Γεωργία), έβδομη η Γιο (Β. Κορέα) και όγδοη η Μπόνεβα (Βουλγαρία).

Κατεδάφισαν το πρόχειρο σκοπευτήριο που έκανε προπόνηση

Συνεργεία του δήμου, το πρωί, πριν από τον τελικό του αγωνίσματος των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, κατεδάφισαν την πρόχειρη κατασκευή έξω από τη Δράμα, στην οποία έκανε προπόνηση η ‘Αννα Κορακάκη. Δεν ξέρουν και οι ίδιοι τι να υποθέσουν… Μήπως, είχε άραγε η πόλη άλλο καλύτερο σκοπευτήριο; Μήπως για να μην κεντρίσει την αρνητική δημοσιότητα η πόλη, τώρα που όλα τα φώτα στρέφονται πάνω στη χρυσή Ολυμπιονίκη; Γιατί άραγε, ποιος ξέρει; Αναρωτιούνται χαμηλόφωνα, αλλά ακούγονται…

Ο δήμος ανακοίνωσε ότι στη θέση του θα χτίσει ένα νέο σύγχρονο σκοπευτήριο!!!!

Ο ρόλος των ΜΜΕ

Τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς, επιμονής, κόπου, προσπάθειας, στη σκιά, «ποιος νοιάστηκε, αλήθεια;». Μήπως, τα ΜΜΕ; Η μητέρα της ‘Αννας Κορακάκη, η Φωτεινή Χριστοδούλου, δε μπορεί αυτή τη στιγμή, να μην εκφράσει ένα παράπονο που την «πνίγει» όλα αυτά τα χρόνια.

«Θέλω να πω ένα παράπονο και δικό μου, θεωρώ και όλων των παιδιών που ασχολούνται με αυτά τα αθλήματα… Σας είπα, η ‘Αννα έχει απίστευτες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Κάθε φορά λοιπόν «κρεμόμασταν» στα δελτία ειδήσεων να ακούσουμε μια απλή αναφορά, τίποτε παραπάνω, μια απλή αναφορά… Τίποτε, ούτε αυτό, ούτε μια αναφορά, μόνο για το ποδόσφαιρο ακούμε…» λέει η μητέρα της χρυσής πρωταθλήτριας.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Share.

Comments are closed.