Φουλ για μετάλλιο τα ελληνικά κουπιά

0

Η αρχή έγινε με την Κατερίνα Νικολαϊδου και τη Σοφία Ασουμανάκη που σαν… άνεμος προκρίθηκαν στον τελικό του διπλού σκιφ, την Πέμπτη 11 Αυγούστου.

Ένα μόλις χρόνο αφότου έγιναν «ζευγάρι» η Νικολαΐδου και η Ασουμανάκη τερμάτισαν στην πρώτη θέση της δεύτερης ημιτελικής σειράς με χρόνο 6:51.99 και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον τελικό, με στόχο να διεκδικήσουν ένα δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο για τη γυναικεία ελληνική κωπηλασία μετά το χάλκινο των Γιαζιτζίδου/Τσιάβου στο Λονδίνο (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών).

Και η συνέχεια ήρθε με τους πρωτάρηδες Στέφανος Ντούσκος, Σπύρος Γιάνναρος, Γιάννης Πέτρου, μαζί με τον Παναγιώτη Μαγδανή (8ος στο Λονδίνο στο διπλό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών) έκαναν το… θαύμα και προκρίθηκαν στον τελικό του αγωνίσματος της τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών στους άνδρες την Πέμπτη 11 Αυγούστου και αυτοί

Το σημαντικό είναι ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας που συμμετέχει ελληνικό πλήρωμα στην τετράκωπο ελαφρών βαρών των ανδρών Ολυμπιακής Ρεγκάτας.

Και εκείνο που δίνει μεγαλύτερη αξία στην προσπάθειά τους, είναι ότι μέχρι τις 26 Ιουλίου, το ελληνικό πλήρωμα ήταν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων! Όμως ο αποκλεισμός της ρωσικής τετράκωπου, άνοιξε το δρόμο συμμετοχής τους στους Αγώνες.

Να ευχηθούμε καλή συνέχεια στα παιδιά

Share.

Comments are closed.