Ζωντανός ή νεκρός ο Σνόουντεν; «Όργιο φημών» στα κοινωνικά δίκτυα

0

Ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα 64 χαρακτήρων του Έντουαρντ Σνοούντεν την Παρασκευή προκάλεσε «όργιο φημών» στα κοινωνικά δίκτυα ότι μπορεί να είναι νεκρός.

Σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας που αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες στο Twitter, το μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Twitter ήταν αυτοματοποιημένο και θα δημοσιευόταν μόνο αν ο άνθρωπος που αποκάλυψε τις μαζικές παρακολουθήσεις από την NSA δεν ήταν ζωντανός και σε σύνδεση με τον υπολογιστή του για να εμποδίσει τη δημοσίευση. Πριν από αυτό είχε προηγηθεί ένα ακόμη post που προκάλεσε ερωτηματικά: «Έχουμε συνεργαστεί; Έχουμε μιλήσει μετά το 2013; Επικοινωνήστε ξανά μαζί μου. Ήρθε η ώρα». Και τα δύο μηνύματα σβήστηκαν από το λογαριασμό του Σνόουντεν στο Twitter.

O Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο βραβευμένος δημοσιογράφος που έκανε τη συνέντευξη του Σνόουντεν στο Χονγκ Κονγκ και στην οποία το πρώην στέλεχος της CIA φανέρωσε την ταυτότητά του και τα αίτια των αποκαλύψεων, δήλωσε ότι ο Σνόουντεν είναι καλά, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Άλλα σενάρια υποστηρίζουν ότι το κρυπτογραφημένο μήνυμα είχε ως αποδέκτη συγκεκριμένα άτομα κι ότι προετοιμάζει το έδαφος για νέες αποκαλύψεις. Δεδομένο, όμως, είναι ότι ο Σνόουντεν, μετά τα επίμαχα tweets δεν έχει δώσει σημεία ζωής. 

O Σνόουντεν, μετά τις δημοσιοποιήσεις χιλιάδων απόρρητων εγγράφων για τις μαζικές ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις από την NSA σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, το 2013, διαμένει στη Μόσχα.

Share.

Comments are closed.