Χωρίς χειρουργό η Κάρπαθος

0

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Χωρίς χειρουργό γιατρό έχει μείνει από τον περασμένο Μάιο η Κάρπαθος, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, ζητώντας την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Ο μοναδικός χειρουργός που υπηρετούσε στο κέντρο υγείας της Καρπάθου, πήρε απόσπαση για το νοσοκομείο της Κω όπου υπάρχουν άλλοι τρεις γιατροί της ίδιας ειδικότητας.

Η απόσπαση ήταν προγραμματισμένη για 15 ημέρες μόνο, συγκεκριμένα από τις 30 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, όμως από τότε έχουν περάσει δύο μήνες και ο χειρουργός δεν έχει επιστρέψει στη θέση του.

6000 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού και άλλοι τόσοι τουρίστες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είναι ακάλυπτοι σε περίπτωση ατυχήματος ή τροχαίου αφού δεν υπάρχει χειρουργός για να τους παράσχει ιατρική φροντίδα.

Ο Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ρόδου, Χρήστος Μαντάς, επικοινώνησε τόσο με τον διοικητή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, όσο και με τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά άκρη για την τύχη του γιατρού δεν έβγαλε.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο γιατρός μάλιστα, σύμφωνα με τον Σύλλογο, επιθυμεί να επιστρέψει στην Κάρπαθο.

Δεν είναι, όμως, το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Καρπάθου.

Χωρίς γιατρό έχει μείνει και το «κατ’ όνομα» πολυδύναμο ιατρείο Ολύμπου, το ειδικό περιφερειακό ιατρείο του διεθνούς αεροδρομίου και άλλα τέσσερα περιφερειακά ιατρεία του νησιού.

Share.

Comments are closed.