Στο εδώλιο 21 Τούρκοι δημοσιογράφοι για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος

0

Στο πλαίσιο των μαζικών εκκαθαρίσεων και στον χώρο του Τύπου στην Τουρκία, μετά και το λουκέτο σε δεκάδες μέσα ενημέρωσης, συνολικά 21 δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, σήμερα Παρασκευή 29 Ιουλίου, ως ύποπτοι για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα για την ανατροπή του Ερντογάν.

Οι δημοσιογράφοι μεταξύ των οποίων η Nazlı Ilıcak, ο Arda Akın και ο Bülent Mumayμεταφέρθηκαν στο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης Çağlayan τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Στο μεταξύ 11 καταζητούμενοι δημοσιογράφοι διέφυγαν στο εξωτερικό ενώ οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους άλλους 9.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Ιουλίου εκδόθηκαν εντάλματα φυλάκισης για 42 δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας κατά των μελών του δικτύου του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO), τον οποίο κατηγορούν τα μέλη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για τη διοργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Διαβάστε πληρέστερο ρεπορτάζ της τούρκικης εφημερίδας Hurriyet με τίτλο «Hürriyet gazetesi muhabiri Arda Akın gözaltına alındı» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.