Βρέθηκε ένα από τα μεγαλύτερα αποτυπώματα δεινοσαύρου στον κόσμο

0

Το αποτύπωμα, με μήκος πάνω από ένα μέτρο, θεωρείται ότι έγινε από το σαρκοφάγο δεινόσαυρο Αμπελισαύρος (Abelisauruses), περίπου πριν από 80 εκατομμύρια χρόνια

Ο Αργεντινός παλαιοντολόγος, Σεμπάστιαν Απεστεγκούια, που μελετά το εύρημα, είπε πως ο δίποδος δεινόσαυρος, που κάποτε περιπλανιόταν στη Νότια Αμερική, είναι ο πιο πιθανός δημιουργός του 1,2 μέτρων αποτυπώματος.

Το αποτύπωμα βρέθηκε περίπου 64 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Σούκρε στην κεντρική Βολιβία, σε μια περιοχή γνωστή για τα ίχνη δεινοσαύρων που βρέθηκαν στον μαλακό πηλό της περιοχής.

Ο ξεναγός βρήκε το γιγάντιο αποτύπωμα νωρίτερα αυτό το μήνα, ενώ σκελετικά αποτυπώματα των Abelisauruses, έχουν βρεθεί προηγουμένως στην περιοχή.

«Αυτό το αποτύπωμα είναι το μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο έχουμε βρει μέχρι σήμερα στην περιοχή» δήλωσε ο Απεστεγκούια.  «Πρόκειται για ένα μέγεθος ρεκόρ των σαρκοφάγων δεινοσαύρων που έζησαν στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου στη Νότια Αμερική».

Διαβάστε το αυθεντικό άρθρο του αγγλικού δικτύου ειδήσεων Sky News με τίτλο «Giant dinosaur footprint found in Bolivia» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.