Εγκώμιο Anadolu για τη στήριξη του Τσίπρα στη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία

0

To εγκώμιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πλέκει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεωνAnadolu, υπογραμμίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός στηρίζει τη δημοκρατία και τη Συνταγματική τάξη στην Τουρκία.

Ειδικότερα, το κύριο άρθρο του έχει τον τίτλο «ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τη δημοκρατία και τη συνταγματική τάξη στην Τουρκία».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έγραψε στο twitter ότι «η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία παραμένοντας σταθερά στο πλευρό της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας» σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το Anadolu αναφέρεται στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη ότι «η ελληνική κυβέρνηση, σταθερά, στέλνει μήνυμα στήριξης της δημοκρατίας στην Τουρκία, της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και βεβαίως της συνταγματικής νομιμότητας».

Το τουρκικό πρακτορείο, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτει ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός επικοινωνεί και ενημερώνεται συνεχώς και έγινε επικοινωνία σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο κ.Τσίπρας αναμένεται να έχει στη διάρκεια της ημέρας επικοινωνία με τον πρόεδρο και τονπρωθυπουργό της Τουρκίας».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner