Συνεχίζεται η Πανορθόδοξη σύνοδος των εκκλησιών στην Κρήτη

0

Χωρίς την παρουσία ούτε καν παρατηρητών από τα Πατριαρχεία Μόσχας, Αντιοχείας, Βουλγαρίας και Γεωργίας, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στο Κολυμπάρι Χανίων,  η Πανορθόδοξη Σύνοδος.

Στην πρωινή συνεδρίαση της Τρίτης 21 Ιουνίου 2016, κυριάρχησε το ζήτημα της Διασποράς κάτι που αναμένεται να συμβεί και στην απογευματινή συνεδρίαση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λόγο πήραν περίπου 45 συμμετέχοντες, εκπρόσωποι των ανά τον κόσμο Ορθοδόξων Εκκλησιών. Μετά από το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η σύνταξη του κειμένου για τη Νηστεία.

Τα μέτρα ασφαλείας,  όχι μόνο στο Κολυμπάρι, αλλά και σε όλη την ευρύτερη περιοχή, όπως αναμένεται, είναι αυστηρά.

Οι αστυνομικοί περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο όχι μόνο όλους όσοι επιθυμούν να προσεγγίσουν την Ορθόδοξη Ακαδημίας Κρήτης αλλά και το ιστορικό μοναστήρι τη Γωνιάς.

Μπορεί κάποιος να προσεγγίσει το χώρο μόνο με την ειδική διαπίστευση που έχει λάβει. Είσοδος χορηγείται κατά περίπτωση σε επισκέπτες ενώ η διέλευση των οχημάτων απαγορεύεται.

Η είσοδος δημοσιογράφων στο χώρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, που γίνονται οι εργασίες της Πανορθόδοξης, δεν επιτρέπεται. Λειτουργεί όμως κέντρο τύπου που εκτείνεται σε περίπου 300 τ.μ. μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει εγγραφές από 150 διαφορετικά ΜΜΕ, τα οποία έχουν διαπιστεύσει περισσότερους από έναν δημοσιογράφους και τεχνικούς. Στο Κολυμπάρι έχουν έρθει δημοσιογράφοι από τη Βενεζουέλα, την Ινδία, την Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, την Ασία

Share.

Comments are closed.