Αδειάζει ο καταυλισμός προσφύγων/μεταναστών στο Πολύκαστρο

0

Επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στο βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η ΕΛ.ΑΣ.

Από τις 07:30 σήμερα το πρωί, διμοιρίες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν στην περιοχή του Πολυκάστρου στο ύψος του βενζινάδικου στην ΠΑΘΕ,  για να συνοδεύσουν τους 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, περίπου, στα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην επιχείρηση εκκένωσης μετέχουν περίπου 300 αστυνομικοί από την βόρεια Ελλάδα, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. δεν προβλέπει τη χρήση βίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στον άτυπο καταυλισμό βρίσκονται 1.828 άνθρωποι.

Η εκκένωση εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και αύριο, με επίκεντρο το άλλο βενζινάδικο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα, όπου βρίσκονται -σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία- 1.109 πρόσφυγες και μετανάστες και το ξενοδοχείο στη στροφή για Ευζώνους (827 άτομα).

Όπως τονίζεται, εντός του άτυπου καταυλισμού βρίσκονται μόνο αστυνομικοί, οι οποίοι ενημερώνουν τους πρόσφυγες ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί για τα ΜΜΕ (άδεια δόθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ) κάτι για το οποίο μη ΕΣΗΕΑ τηρεί «σιγή ασυρμάτου», κάτι που μας προβληματίζει ιδιαίτερα, για το θεσμικό ρόλο της.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτοί θα μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, όπου θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες ένταξής τους στο πρόγραμμα αίτησης χορήγησης ασύλου και μετεγκατάστασης ή οικογενειακής επανένωσης.

Share.

Comments are closed.