Η Λίστα θανάτου από τον ISIS που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

0

Τη μεγαλύτερη «λίστα θανάτου» που συνέταξε ποτέ το Ισλαμικό Κράτος και δημοσιεύτηκε μέσω ειδικής εφαρμογής και από ομάδα χάκερ που υποστηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση, ώστε να παροτρύνουν τα μέλη τους να τους σκοτώσουν.

Σύμφωνα με δημοσιεύμα της αγγλικής  Daily Mirror, η λίστα στοχοποιεί συνολικά 8.318 πολίτες από διάφορες χώρες ενώ δημοσιοποιεί βασικά προσωπικά δεδομένα τους, όπως ονόματα και διευθύνσεις.

Ειδικότερα, στη λίστα περιλαμβάνονται Αμερικανοί (7.848), Καναδοί (312), Αυστραλοί (69), Βρετανοί (39) πολίτες, ενώ και η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που αναφέρονται σε αυτή τη λίστα. χωρίς ωστόσο το δημοσίευμα να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό ή τα στοιχεία των Ελλήνων.

Τη λίστα ανέβασε στο διαδίκτυο μία ομάδα που φέρει το όνομα «United Cyber Calliphate», απευθύνοντας κάλεσμα στους υποστηρικτές της οργάνωσης να «ακολουθήσουν» όσους περιλαμβάνονται στη λίστα και να τους σκοτώσουν, ώστε «να πάρουν εκδίκηση για τους μουσουλμάνους».

Τον Απρίλιο του 2016, η ίδια ομάδα είχε δημοσιεύσει μία ακόμη λίστα στοχοποιώντας τότε χιλιάδες Νεοϋορκέζους. Τότε, κάποιες από τις πληροφορίες της λίστας είχαν αποδειχθεί μη ισχύουσες, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του Stephen Jones  της αγγλικής εφημερίδας Daily Mirror με τίτλο «ISIS kill list names ’39 Brits’ as terror targets its supporters should ‘follow’ and ‘avenge for Muslims’» στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Βίντεο που δημοσιεύει η αγγλική εφημερίδα Daily Mirror

Share.

Comments are closed.