Μάγδα Φύσσα: Να μου απαντήσουν Τσίπρας-Παυλόπουλος για την καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ

0

Με τοποθέτηση που προκάλεσε αίσθηση η Μάγδα Φύσσα,μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, που  ζήτησε εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την «απίστευτη κωλυσιεργία» που παρατηρείται στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν μεταφορά της δίκης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας, ορισμό περισσοτέρων δικασίμων αλλά και  αποκλειστική απασχόληση των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μόνο με τη συγκεκριμένη δίκη. 

Η Μ. Φύσσα μεταξύ άλλων είπε: «Ως πολίτης και μητέρα του Παύλου, θέλω να εκφράσω τον μεγάλο μου πόνο και την αδικία που ζω αυτόν τον καιρό. Η δίκη δεν προχωράει και δεν βλέπουμε να υπάρχει λύση από κανέναν αρμόδιο για να προχωρήσει. Το αποκορύφωμα ήταν η δήλωση του υπουργείου χθες ότι δεν φέρει καμιά ευθύνη. Ζητώ, ως μητέρα και πολίτης αυτής της χώρας, όποιος αρμόδιος υπάρχει, και αυτοί είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, να μου απαντήσουν γιατί δεν προχωρεί. Γιατί πρόκειται για πολιτική δολοφονία. Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Ο δολοφόνος του είναι έξω και οι κατηγορούμενοι κυκλοφορούν στους ίδιους δρόμους που κύλησε το αίμα του Παύλου. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους ανεχόμαστε, τις κοροϊδίες τους, όλα. Προκλητικοί, γελάνε. Έφτασε ο πατέρας του Παύλου να μην μπορεί να είναι στη δίκη, γιατί δεν μπορεί να το ανεχθεί. Αν θέλουν, να μου δώσουν για απάντηση. Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το παιδί μου απο μια εγκληματική οργάνωση που είναι ακόμη στη Βουλή ως κόμμα. Ας μου δώσουν απάντηση».

Προηγουμένως, με σκληρές εκφράσεις οι δικηγόροι είχαν χαρακτηρίζει εμπαιγμό τη στάση του κ. Παρασκευόπουλου, ο οποίος ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι στη Διοίκηση του Εφετείου για μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου. Είπαν χαρακτηριστικά: 

Share.

Comments are closed.