Μια προσευχή για την Νίκη Νικολοπούλου που οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα της

0

Την πιο μεγάλη δοκιμασία ζει τα τελευταία 24ωρα ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και αφορά στην κατάσταση της υγείας της 17χρονης κόρης του που από το περασμένο Σάββατο νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς.

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφωνίες που έχουμε με το εν λόγω πολιτικό, είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους ανθρωπιάς και μόνο, όπως θα κάναμε για κάθε άνθρωπο,  να συμπαρασταθούμε και σ’ αυτόν αλλά και στη σύζυγό του, στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνούν και να δημοσιοποιήσουμε τα συγκινητικά τους μηνύματα που βρήκαμε στους λογαριασμό τους στο Twitter και στο Facebook.

Έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος: «Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση. Σας παρακαλώ απόψε κάντε μια προσευχή για τη Νίκη & για όλους που εχουν ανάγκη».

Η 17χρονη κοπέλα, ως γνωστόν, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και η οικογένειά της έλαβε την πολύ δύσκολη αλλά γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα της κόρης τους, σε περίπτωση που τελικά δεν τα καταφέρει. Η μητέρα της και σύζυγος του βουλευτή Τασία Μανωλοπούλου έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook:
«όταν ένα αυτιστικό παιδί γεννιέται σε ένα “αυτιστικό” κράτος το μόνο όνειρο που μπορούν να κάνουν οι γονείς του, η οικογένεια του, είναι να ζήσει με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής και ακόμα περισσότερο όταν αυτοί θα έχουν φύγει ή θα είναι ανήμποροι να το διαχειριστούν. Η εικόνα εφιάλτης είναι αυτή του παιδιού σου δεμένου σε κάγκελα.
Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα ηρωικό στο να θες (εάν μπορέσεις ) να βοηθήσεις όσους ανθρώπους γίνεται να βελτιώσουν την ζωή τους και να  ζήσουν υγιείς κ ευτυχισμένοι .
Δεν είναι ηρωισμός , δεν είναι καλοσύνη.
Είναι απλά η συνέχεια αυτού του δρόμου που ξεκινήσαμε στις 3/3/2000 χέρι – χέρι με την Νίκη .
Λίγοι την καταλάβαιναν αλλά όσοι μπορούσαμε ξέρουμε τι θέλει να μας πει αυτή την ώρα
».

Share.

Comments are closed.