Ο Καμμένος θεωρεί αντισυνταγματική την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που ο ίδιος ψήφισε!

0

Μετά τα δάκρυα και τα ανφιλητά πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται τώρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να υποστηρίξει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι αντισυνταγματική και εγκληματική.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Σύρο, όπου βρέθηκε με αφορμή το σύμφωνο “συναντίληψης και συνεργασίας” για την αξιοποίηση του στρατοπέδου στην Ερμούπολη και του πεδίου βολής στη Βάρη, παραδέχθηκε δημοσίως ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί μία εγκληματική και αντισυνταγματική πράξη, ξεχνόντας φυσικά ότι τη διάταξη αυτή την είχε ψηφίσει και ο ίδιος, κάνοντας τη ΝΔ να αντιδράσει καλώντας τον να παραιτηθεί άμεσα.

«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πως ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή», είπε ο κ. Καμμένος στην τοποθέτησή του κατά την υπογραφή του συμφώνου στη Σύρο, σημειώνοντας ότι είχε δύο προτεραιότητες μπαίνοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας: να τηρηθεί η νομιμότητα και να μη θιγούν τα σώματα ασφαλείας και η δικαστική εξουσία της χώρας.

«Δυστυχώς, παρά το ότι έφτασα μέχρι το σημείο της παραίτησης, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όμως παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας. Προσπαθήσαμε να πείσουμε αρκετούς στο εξωτερικό ότι τα νησιά μας δεν είναι αυτό που βλέπουν το καλοκαίρι σε ακριβά κέντρα της Μυκόνου ή της Σαντορίνης ή άλλων νησιών που έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

ΝΔ: Οφείλει να παραιτηθεί σήμερα

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, καλώντας τον Πάνο Καμμένο να παραιτηθεί σήμερα, μετά από τη δήλωσή του για τον ΦΠΑ στα νησιά.

«Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν ”έγκλημα”. Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά. Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα», αναφέρει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ποτάμι: Εχουμε χάσει το μέτρημα με τις παραιτήσεις Καμμένου

Τη δήλωση του Πάνου Καμμένου σχολίασε και ο Γιώργος Μαυρωτάς, με σκωπτικό τρόπο.

«Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος. Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το ”για την Ελλάδα ρε γαμώτο” έχει γίνει “για την καρέκλα ρε γαμώτο», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Share.

Comments are closed.