Δημήτρης Χατζησωκράτης: Το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων …ούτε στα πιο ακραία όνειρα του πιο ακραίου νεοφιλελευθέρου

0

Με μια ιδιαίτερα καυστική δήλωση, σχολίασε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ και μέλους του ΚΣ της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης το νέο υπερ-Ταμείο αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Αναλυτική η δήλωση του κ. Xατζησωκράτη, όπως αυτή δημοσιεύεται στην προσωπική του σελίδα του στο facebook

«Τόσο καιρό δεν γίνονταν κατανοητό γιατί αργεί τόσο πολύ αυτή η σύσταση του Περίφημου «Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων». Νομίζαμε απλώς ότι θα είναι μια υπερδομή που θα συμπεριλάμβανε το ΤΑΙΠΕΔ την ΕΤΑΔ και το ΤΧΣ!
Με το πολυνομοσχέδιο όμως, που κατατέθηκε χθες, και αφορά το ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ, δηλ. την ΙΔΡΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΕ…. το καταλάβαμε!
Αυτή η εταιρεία δεν θα ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο φορέα, και της εκχωρείται πλέον κάθε δημόσιο περιουσιακό στοιχείο (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ κλπ. κλπ), καθώς και οι συμβάσεις παραχώρησης (δρόμοι, αεροδρόμια) μέσα από τη σύσταση θυγατρικής της, με την επωνυμία ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ(ΕΔΗΣ)!.
Το Εποπτικό της Συμβούλιο αποτελείται από 5 μέλη. Οι 3 επιλέγονται απ΄το Ελληνικό Δημόσιο κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ESM και τα 2 άλλα μέλη , μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος, από την Επιτροπή και τον ESM, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Υπουργού Οικονομικών.
Οι αποφάσεις λαμβάνονται με 4 θετικές ψήφους (!). Τίποτε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υποδεικνυόμενων από τους εταίρους!
Ούτε στα πιο ακραία όνειρα του πιο ακραίου νεοφιλελεύθερου δεν θα μπορούσε να εμφιλοχωρούν τέτοιες εξελίξεις και τέτοιες διατάξεις.
Ο ρόλος του δημοσίου και πολύ περισσότερο της Βουλής των Ελλήνων θα είναι πλέον ανύπαρκτος.
Αν αυτό δεν λέγεται ακραία εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, τότε τι είναι!
»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner