Guardian: Καταστροφή για τον τουρισμό της Αιγύπτου η απώλεια του αεροσκάφους της EgyptAir

0

H συντριβή της πτήσης MSR 804 της EgyptAir, έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου, σύμφωνα με τον Guardian.

«Η απώλεια της πτήσης της EgyptAir είναι ένα ακόμη καταστροφικό πλήγμα στην ήδη αποδεκατισμένη τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου, η οποία δεν είχε δείξει σημάδια ανάκαμψης μετά την βομβιστική επίθεση του περασμένου Νοεμβρίου στο ρωσικό τζετ που είχε απογειωθεί από το Σαρμ ελ Σείχ», γράφει ο Guardian.

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, 1,2 εκατ. τουρίστες επισκέφτηκαν την Αίγυπτο, κάτω από τα 2,2 εκατ. που βρέθηκαν στην περιοχή το περασμένο έτος. Τα έσοδα του τουρισμού μειώθηκαν στα 500 εκατ. δολάρια από τα 1,5.

Η συντριβή του MS804 ήρθε την ώρα που Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ήλπιζαν σε ανάκαμψη του τουριστικού τομέα.

Ο τουρισμός στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τον Guardian, αντιπροσωπεύει περίπου το 6% του ΑΕΠ, απασχολώντας περίπου 1 εκατ. ανθρώπους.

Δεκάδες ξενοδοχεία και επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, με ανταποκριτής της εφημερίδας στην περιοχή Τάμπα να αναφέρει πως η πληρότητα αγγίζει μόλις το 6%.

Για να καλύψει την απώλεια Ευρωπαίων τουριστών, η χώρα ποντάρει στην προσέλκυση ταξιδιωτών από την Κίνα, τη Μαλαισία και τη Γεωργία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian με τίτλο «Egypt: three tourists wounded in attack at Red Sea resort hotel», στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.