Guardian: Το μόνο που δεν φορολογείται στην Ελλάδα είναι ο αέρας που αναπνέουν

0

Ένα κείμενο-φωτιά για την υπερφορολόγηση στην Ελλάδα από την «αριστερή κυβέρνηση» Τσίπρα, φιλοξενεί η έγκριτη εφημερίδα The Guardian στην ηλεκτρονική έκδοσή της.

Είναι ένα κείμενο, της Έλενα Σμιθ, ανταποκρίτριας της βρετανικής εφημερίδας στην Αθήνα όπου γίνεται περιγραφή του νέου δυσβάστακτου πακέτου φορολόγησης ύψους 1,8 δισ. Ευρώ το οποίο έρχεται προς ψήφιση την Τετάρτη. Η δημοσιογράφος τονίζει ότι τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδας όσο και οι δανειστές είναι δυσαρεστημένοι με το ότι «η αριστερή κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πιστωτές», βασιζόμενη στη φορολογία.

Σημειώνει δε ότι οι νέοι φόροι αφορούν από την εισαγωγή καφέ μέχρι τις κρατήσεις ξενοδοχείων και μεταφέρει σχόλιο αναλυτή της τηλεόρασης: «Το μόνο πράγμα που δεν φορολογείται είναι ο αέρας που αναπνέουμε» για να δείξει το μέγεθος και το δυσβάσταχτο των νέων φόρων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Helena Smith, της βρετανικής εφημερίδας The Guardian με τίτλο «Tax hikes threaten to brew up a storm for Greece’s coffee drinkers», στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.