Εφαρμογή του ΟΑΣΑ που δείχνει τη θέση των λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο

0

Τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τη θέση που βρίσκονται τα λεωφορεία σε πραγματικό χρόνο θα μπορούν να έχουν πλέον οι επιβάτες του ΟΑΣΑ με τη νέα του εφαρμογή telematics.oasa.gr.

Μετά τις έξυπνες στάσεις που έκαναν πρεμιέρα τον Μάρτιο, η εφαρμογή του ΟΑΣΑ είναι πλέον διαθέσιμη προς λήψη, και με αυτή οι επιβάτες θα μπορούν να βρίσκουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των λεωφορείων, τις στάσεις, ενώ περιλαμβάνονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις διαδρομές και την απόσταση στην οποία βρίσκονται.

Πάνω από 2000 λεωφορεία της πρωτεύουσας διαθέτουν πλέον τον απαραίτητο εξοπλισμό τηλεματικής. Η εφαρμογή βρίσκεται στο Play Store, για τους χρήστες των Android, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο για iOS και Windows 10 Mobile.

Πιο συγκεκριμένα οι επιβάτες θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για:

– Πλησιέστερες Στάσεις: Η συσκευή αναγνωρίζει την θέση μέσω GPS και μας εμφανίζει τις πλησιέστερες στάσεις και τα δρομολόγια που περνάνε από αυτές.

– Θέσεις Λεωφορείων: Η λειτουργία εμφανίζει την θέση στην οποία βρίσκεται το λεωφορείο σε πραγματικό χρόνο.

– Αφίξεις: Ενημερώνει για την ώρα άφιξης του λεωφορείου, όπως και οι «έξυπνες» στάσεις.

– Βέλτιστη διαδρομή: Βασιζόμενη στα δεδομένα του Google Transit, η εφαρμογή προτείνει το καλύτερο δρομολόγιο ή συνδυασμό δρομολογίων, για τον προορισμό μας.

– Γραμμές: Σε αυτό το υπομενού υπάρχουν απλές πληροφορίες για τα δρομολόγια, τις στάσεις και τις ώρες αναχώρησης των λεωφορείον από την εκκίνησή τους.

– Νέα: ανακοινώσεις που αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες και όχι μόνο.

Η κατασκευή του  έργου έγινε με ΣΔΙΤ, χρηματοδοτείται από τον  ιδιωτικό φορέα με ίδια κεφάλαια και δανεισμό (μέρος δανεισμού μέσω προγράμματος Jessica) και συγχρηματοδοτείται από τον ΟΑΣΑ μέσω ΕΣΠΑ.

Το έργο εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» στο πλαίσιο του διαρθρωτικού στόχου σύγκλισης στην Ελλάδα. Το ύψος της συγχρηματοδότησης, η οποία είναι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της ΕΕ, ανέρχεται στα 5,3 εκατ. ευρώ και η διαχείριση της συγχρηματοδότησής του πραγματοποιείται από την ΕΥΔ του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» κατόπιν εκχώρησης.

Share.

Comments are closed.