O εκνευρισμός του Νίκου Παππά σε συνέντευξη με γερμανό δημοσιογράφο

0

Μια επεισοδιακή τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην Deutsche Welle και τον Mishel Friedman.

Το κλίμα είναι εμφανές πως είναι τεταμένο από το πρώτο πλάνο και όταν κάποια στιγμή όταν ο δημοσιογράφος επιμένει ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτε όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Παππάς δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του.

Η κατάσταση ξεφεύγει όταν στο τέλος της συνέντευξης με αφορμή το προσφυγικό γίνεται αναφορά από τον δημοσιογράφο στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος ρωτά τον Νίκο Παππά για την φράση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου οι «μετανάστες λιάζονται». «Υπουργός της κυβέρνησής σας έχει κάνει αυτή την ερώτηση;» ρωτά.

Ο κ. Παππάς απαντά ότι η λέξη sunbathe που χρησιμοποίησε ο κ. Friedman δεν είναι η ακριβής μετάφραση της λέξης «λιάζονται» για να λάβει την ανταπάντηση του δημοσιογράφου: «Η ίδια η κ. Χριστοδουλοπούλου δεν έχει αρνηθεί τη μετάφραση αυτή». «Ναι, αλλά εγώ σας λέω ότι το sunbathe σημαίνει χαίρομαι στην παραλία… Είπε ότι υπήρχαν μετανάστες που απολάμβαναν έξω τον ήλιο» προσπάθησε να συνεχίσει ο κ. Παππάς αλλά ο δημοσιογράφος συνέχισε να ρωτά με αποτέλεσμα τον έντονο εκνευρισμό του έλληνα υπουργού: «Θεέ μου, τι κάνω εδώ, μπορούμε να κόψουμε;» είπε κοιτάζοντας πίσω του, νομίζοντας ότι έχει να κάνει ε τα επονομαζόμενα ελληνικά «βοθροκάναλα της διαπλοκής» που απλά τους χαϊδεύουν!

Ο M. Friedman κόβει τη συνέντευξη και στο τελευταίο πλάνο -πέφτουν οι τίτλοι- φαίνεται να λέει κάτι στον Ν. Παππά ο οποίος όρθιος μπροστά του μιλά και κουνά τα χέρια του εκνευρισμένος, λίγο πριν αποχωρήσει από το χώρο.

Στο διά ταύτα το γραπτό κείμενο της συνέντευξης ξεκινά κάνοντας λόγο για πέντε χρόνια, τρεις διασώσεις, δύο κυβερνήσεις και αμέτρητες έκτακτες συνεδριάσεις, 25% ανεργία και μια οικονομία που συρρικνώθηκε κατά το ένα τέταρτο σε πέντε χρόνια. Με τον παραπάνω τρόπο η DW προλογίζει τη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά υπό τον τίτλο «με μισή καρδιά συμφωνήσαμε με κάποια μέτρα».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς στο Γερμανικό δίκτυο «η κυβέρνηση Τσίπρα συμφώνησε με μισή καρδιά στα μέτρα γιατί πιστεύουμε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να εφαρμοστεί με διαφορετικό τρόπο».

«Έτσι, το πρόγραμμα δεν είναι εντελώς δικό μας, είναι ένας συμβιβασμός», λέει ο κ. Παππάς με τον δημοσιογράφο να σημειώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ -το πολύ αριστερό κόμμα που έγινε κυβέρνηση το 2015- απέτυχε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του».

Απαντώντας σε ερώτηση αν «Είναι το γραφείο είσπραξης των φόρων σας σε μόνιμη διακοπές;» ο υπουργός απαντά: «Εμείς ποτέ δεν έχουμε αρνηθεί ότι υπήρχαν εσωτερικά προβλήματα στο ελληνικό κράτος. Αλλά αυτά τα προβλήματα σε συνδυασμό με μια εντελώς λανθασμένη προσέγγιση οδήγησαν σε μια τόσο σοβαρή ύφεση».

Σε άλλη ερώτηση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις «άθλιες» συνθήκες διαβίωσης των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα ο κ. Παππάς σημειώνει: «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τη Λέσβο πριν από λίγες ημέρες και αυτό δεν ισχύει». Ωστόσο το Γερμανικό δίκτυο παραθέτει δήλωση της Εύα Cosse του HRW η οποία σημειώνει: «Κατά την επίσκεψή μας στη Μόρια (Λέσβου), στις 9 και 10 Μαΐου βρήκαμε χιλιάδες ανθρώπους να κρατούνται σε άθλιες συνθήκες. Λόγω του υπερπληθυσμού και της έλλειψης στέγης (εμπορευματοκιβώτια , κρεβάτια, κλπ) οι άνθρωποι που κρατούνται πρέπει να κοιμούνται σε σκηνές στην ύπαιθρο. Αυτό είναι ένα κέντρο κράτησης και το κράτος έχει την υποχρέωση να παρέχει κατάλληλες συνθήκες για όλους».

Διαβάστε το άρθρο της Deutsche Welle που αναφέρεται στη συνέντευξη του Michel Friedman με τον υπουργό κ. Νίκο Παππά με τίτλο «Greek minister: ‘We’re half-hearted’ on some austerity measures» στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Δείτε ολόκληρο μτο βίντεο με τη συνέντευξη του υαλουργού Νίκου Παππά στη Deutsche Welle και το δημοσιογράφο Michel Friedman

Share.

Comments are closed.