Die Zeit – Wolfgang Schultheiß*: O ΣΥΡΙΖΑ απλά δεν λέει την αλήθεια

0

«Απλά δεν λένε την αλήθεια. Οι πελατειακές σχέσεις κυριαρχούν στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν άλλαξε τίποτα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποιεί την εξουσία για να προσπαθήσει να διευρύνει την επιρροή του », αναφέρει στο άρθρο του ο π΄ρωην γερμανός π΄ρεσβης στην Αθήνα Wolfgang Schultheiß σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα “Die Zeit”.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ελίσσεται ανάμεσα στην εκπλήρωση των όρων του τρίτου Μνημονίου, προσπαθώντας όμως να διατηρήσει και τις προ – Μνημονίου υποσχέσεις του. Το αποτέλεσμα είναι ότι αναβάλλει τη σκληρή και αντιλαϊκή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μέχρι την τελευταία στιγμή. Τελικά, όμως θα καταλήξει σε συμφωνία», σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι  η Ελλάδα βρέθηκε εκ νέου στο προσκήνιο με το προσφυγικό.

«Στην εξωτερική πολιτική, ο Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησης, φάνηκαν εντελώς απροετοίμαστοι. Αυτό εξηγεί την ακανόνιστη, από ιδεολογικής πλευράς, κορεσμένη πολιτική τους, τους πρώτους έξι μήνες και την απότομη πολιτική μεταστροφή τους τον Ιούλιο του 2015, που είχε εφαρμόσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης  Βαρουφάκης, οι οποίοι κόλλησαν τη χώρα στον τοίχο», αναφέρει ο Wolfgang Schultheiß.

«Οι πιστωτές των Αθηνών ζητούν από την Ελλάδα να λάβει σκληρά μέτρα λιτότητας και να πατάξει την φοροδιαφυγή. Οι υπάρχουσες μέχρι στιγμής κυβερνήσεις προτίμησαν να πάρουν τον πιο εύκολο δρόμο κόβοντας μισθούς και συντάξεις . Είναι λυπηρό ότι οι Έλληνες πολιτικοί εξυπηρετούν ακόμη και σήμερα τα ιδιαίτερα πελατειακά συμφέροντα παρά το κοινό καλό», προσθέτει ο γερμανός πρέσβης, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει μάθει να ζει με πατρωνίες και διαφορά.

«Υπάρχουν όμως εκείνοι που εργάζονται σκληρά και άνθρωποι πολύ μορφωμένοι. Αυτοί δεν έχουν δει τα τελευταία έξι χρόνια να ανταμείβονται οι καρποί των προσπαθειών τους», καταλήγει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας. 

*Ο Wolfgang Schultheiß ήταν από το Σεπτέμβριο του 2005 έως 2010 Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα και το 2015 δημοσίευσε, μαζί με τον Ulf-Dieter Klemm το βιβλίο «Die Krise in Griechenland: Ursprünge, Verlauf, Folgen»

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Wolfgang Schultheiß που δημοσιεύται στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit, με τίτλο «Bloß nicht die Wahrheit sagen», στα γερμανικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.