Ηλίας Μυλωνάς: Ο φωτογράφος του τόπου που έχει το άγγιγμα θεών, της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας.

0

Ο Ηλίας Μυλωνάς από το Κορυφάσιο Μεσσηνίας είναι γνωστό σε όλους μας ότι έχει μεράκι και πάθος με τη φωτογραφία. Χθες υπέπεσε στην αντίληψή μου μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα με τίτλο http://humansofkalamata.gr/ και περιδιαβαίνοντας αυτή την ιστοσελίδα, ανάμεσα στα άλλα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα, βρήκα κι μια εντυπωσιακή συνέντευξη του Ηλία με τίτλο «Ηλίας Μυλωνάς : Οι φωτογραφίες μεταδίδουν την αγάπη μου για έναν τόπο που έχει το άγγιγμα θεών. Αφιέρωμα στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας» και ημερομηνία δημοσίευσης, Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2016, την οποία αναδημοσιεύω με μεγάλη μου χαρά.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα του humansofkalamata.gr και δείτε τις φωτογραφίες του Ηλία που έχει αναρτήσει

«Κατά την περιήγηση μας στα social ανακαλύψαμε ένα νέο εκπληκτικό φωτογραφικό αφιέρωμα στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας που μας συνεπήρε. Η φωτογράφιση της φύσης και των πουλιών δεν απαιτεί μόνο ταλέντο , αλλά αποτελεί και μια δύσκολη διαδικασία. Έτσι ζητήσαμε από το φωτογράφο του αφιερώματος Ηλία Μυλωνά , να μας μιλήσει γι αυτό και τη φωτογραφία.
Ηλία τι σημαίνει για σένα η φωτογραφία και τι σε εμπνέει να φωτογραφίζεις 
Γεννήθηκα και ζω στον ευλογημένο τόπο της Μεσσηνίας. Η φωτογραφία έγινε πάθος μου εξαιτίας αυτού του τόπου, αυτής της εντυπωσιακής περιοχής. Ο λόγος που κυκλοφορώ με μια κάμερα στο χέρι είναι ότι θέλω να απαθανατίσω το κάλλος και τη μαγεία του περιβάλλοντός μου κι έπειτα να μοιραστώ την ομορφιά, την αγριότητα και τη γαλήνη του με όλο τον κόσμο.
Λένε ότι η φωτογραφία αιχμαλωτίζει τη στιγμή. Αλλά τα τοπία που συλλαμβάνει o φακός  είναι αιώνια, σαν την ελιά που φυτρώνει δίπλα στα βράχια, σαν τα πουλιά που έρχονται ξανά και ξανά στη λιμνοθάλασσα, σαν την ακτή που σχηματίστηκε με μοιρογνωμόνιο.   Οι εικόνες αυτές μεταδίδουν την αγάπη μου  για έναν τόπο που έχει το άγγιγμα θεών.
Έχεις ήδη παρουσιάσει μια προσωπική έκθεση φωτογραφίας. Μίλησε μας γι αυτή
Η πρώτη ατομική μου έκθεση πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2014 με περίπου 20 έργα με θέμα τοπία της περιοχής μου. Μέσα από τα έργα μου πολλοί είδαν γνωστά σε αυτούς τοπία μέσα απο  την δική μου φωτογραφική ματιά.
Το τελευταίο φωτογραφικό σου αφιέρωμα στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας είναι εξαιρετικό. Πόσο δύσκολο είναι να φωτογραφίσεις τη φύση;
 Η Λιμνοθάλασσα της Γιαλοβας για μένα είναι ένα μέρος απείρων φωτογραφικών προκλήσεων.Η φύση είναι πάντα εκεί και σε περιμένει να την φωτογραφήσεις, τα πουλιά όμως έρχονται για λίγο και πάντα χειμώνα οπότε η φωτογράφιση τους απαιτεί προετοιμασία και τεχνικά και εγκυκλοπαιδικά.Με καλή οργάνωση με σεβασμό στην φύση αλλα και με το να μην παρεμβαίνει ο φωτογράφος στην άγρια ζωή καταφέρνει πολύ καλά φωτογραφικά αποτελέσματα.
Τι θα ήθελες να πείς σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη φωτογραφία
Ταχύτητα ,ποσότητα και ευαισθησία καθορίζουν μια τεχνικά άρτια φωτογραφία. Η αγάπη και το πάθος του φωτογράφου εκτοξέυουν το θέμα σε άλλη διάσταση. Η συμβουλή μου ειναι ”Μπορείς να το ζήσεις ; Μπορείς και να το φωτογραφήσεις”.
Το μήνυμα σου σε όσους διαβάζουν τη συνέντευξή σου;
Keep shooting my friends.»

 

Share.

Comments are closed.