Τρεις Έλληνες φωτορεπόρτερ τιμήθηκαν με βραβείο Πούλιτζερ

0

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν από κοινού με τα βραβεία Πούλιτζερ στην κατηγορία για φωτογραφία  «Breaking News», για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή τιμήθηκαν από κοινού με τα βραβεία Πούλιτζερ στην κατηγορία «Breaking News» (Έκτακτης Επικαιρότητας) η εφημερίδα New York Times και η ομάδα φωτογράφων του πρακτορείου Reuters στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις Έλληνες, Γιάννης Μπεχράκης, Άλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης, αλλά και οι Michael Dalder, Srdjan Zivulovic, Bernadett Szabo, Stoyan Nenov και Laszlo Balogh

Επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι Γιάννης Μπεχράκης,  ο οποίος μαζί με άλλους φωτογράφους του Reuters  – ανάμεσα στους οποίους ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο  Αλέξανδρος Αβραμίδης – αποτύπωσαν με μοναδικό τρόπο την προσφυγική κρίση με τον φακό τους.

Ο Γιάννης Μπεχράκης του Reuters είχε επιλεγεί από τη βρετανική εφημερίδα Guardian ως ο φωτογράφος της χρονιάς και είχε πει τότε:

«Καλύπτω τις ιστορίες των προσφύγων και των μεταναστών για περισσότερα από 25 χρόνια, όμως φέτος ήταν διαφορετικά: οι πρόσφυγες έρχονται στη χώρα μου» είχε πει ο Γιάννης Μπεχράκης στη Guardian.

«Πέρυσι ήμουν στα σύνορα της Τουρκίας, στο Σουρούκ φωτογραφίζοντας τους χιλιάδες Κούρδους που εγκατέλειπαν το Κομπάνι. Φέτος στη Λέσβο ένας από εκείνους με αναγνώρισε. ‘Τα κατάφερα φίλε μου, τα κατάφερα’, μου είπε», σχολίασε στην εφημερίδα. «Η μεγαλύτερη μάχη ήταν η συναισθηματική» προσθέτει.

Δείτε φωτογραφίες που πραγματικά συγκλόνισαν

Share.

Comments are closed.